Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10570939 www.bgdnes.bg

Българка пя на Байдън

Дестини Лилиан Христова заедно с хора на Бионсе поздрави президента на Щатите

Дестини Лилиан Христова, българско-американска актриса и певица, пя по Коледа заедно с колегите от "Бъркли Бионсе Ансамбъл" пред президента на САЩ Джо Байдън в коледната вечер. Това стана ясно от публикация в нета на българина, който от години живее в САЩ - Димитър Маринов.

Реклама

"Весела Коледа и весели празници на всички! Искам да ви поздравя с това зашеметяващо изпълнение на Silent Night от "Бъркли Бионсе Ансамбъл". Толкова се гордея с моята ученичка по актьорско майсторство Дестини Христова, българско-американска актриса и певица, която започва песента! Мечтите се сбъдват, ако наистина вярвате и работите за това!", написа Маринов.

Красивата Дестини Лилиан Христова е една от ученичките на актьора в САЩ. Момичето е родено там и е плод на връзка между българин и американка.

Маринов е бил неин преподавател в школата, която откри само преди година. "Не поддържам много лични контакти със студентите, но следя развитието им и ми е приятно да ги виждам как успяват", казва Маринов.

През 2019 г. той стана първият българин, качил се на сцената на оскарите по време на 91-вата церемония, след като филмът "Зелената книга", в който участва с второстепенна роля, спечели наградата за най-добър филм. На сцената той се появи с малко българско флагче в джоба на сакото и предизвика бурните овации от страна на всички нашенци. Месеци след това Маринов реши да стане преподавател по актьорско майсторство, като началото сложи с реч в НАТФИЗ "Кр. Сарафов".

"Вече почнах да преподавам и в международен мащаб, разбира се, на частно, и много се радвам на младите таланти. Искам да кажа, че и тук, в България, са страшно много, но им трябва сцена и да си вярват повече", сподели при последното си гостуване у нас Маринов. "Не знам дали съм добър пример за всички тези деца, но винаги съм искал да се занимавам с актьорство, макар да съм и музикант. През 1982 г. трябваше да служа в казармата две години, което по това време беше задължително за всички мъже. След опит да избягам от България попаднах в затвора за 2 години, 6 месеца и 10 дни. Въпреки трудностите успях да завърша и през 1990 г. заминах на турне в САЩ и Канада. Така и не се върнах от него. Но никога нищо не ме е спирало. Щом аз мога, можете и вие", сподели пред студентите Маринов при пребиваването си у нас. Въпреки че не е с лика на Брад Пит, актьорът има участие в реклами и телевизионни сериали с едни от най-известните холивудски актьори - Матю Пери, Аштън Кътчър, Селена Гомес, София Вергара, Джеф Бриджис, Кийфър Съдърланд и много други.

"Най-великото нещо в театъра е театралната трупа. Не си завиждайте. Работете заедно. Създайте трупа. Създавайте спектакли и не се оплаквайте, че ви е трудно. Ако времето не ви харесва, не хленчете, а направете нещо, но го направете като актьори. Казвайте онова, което искате, но винаги го казвайте като актьори и не изневерявайте на интуицията си", съветва още Маринов студентите си.

Реклама
Реклама
Реклама