Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10750744 www.bgdnes.bg

Станимир Гъмов: Не съм толкова глупав да влизам в политиката!

Актьорът харесва Ицо Хазарта, не разбира новия министър на културата

Не разбирам защо отново театрите ще работят на 50%.

С тези думи Станимир Гъмов изрази притесненията си, свързани с новите COVID мерки.

"До ден днешен, като говорим за COVID и мерки, още не мога да схвана правилата. Защо решиха отново театрите?! Това ли е най-заразното място? От там ли тръгват всичките проблеми?", недоумява Гъмов.

Пред "България Днес" актьорът сподели, че не би се съгласил да влезе в политиката. Въпреки вълната от творци, които през последните няколко години се налагат като депутати, Гъмов е категоричен:

Реклама

"Не съм толкова глупав, за да вляза в политиката. Много хора биха пострадали. Това е отговорност. Ицо Хазарта ми е приятел и аз много го харесвам. Той е изключително ерудиран, човек с бърза мисъл и чувство за хумор. Вярвам му! Смятам, че е безкористно, и той като мен е омерзен, ние сме едно поколение. Ако може по някакъв начин да повлияе и да се наложи, добре. Друг е въпросът цялата тази конюнктура дали ще му позволи."

Заралията сподели и че не е запознат с програмата на новото правителство по отношение на културния сектор.

"Хората, които отговарят за нас, не ги забелязвам, не виждам какво точно правят", критикува властта Гъмов.

Той споделя, че няма никакво отношение към новия министър на културата Атанас Атанасов.

"Нито съм го чувал, нито знам как точно отговаря за мен. Освен че е възстановил читалище в някакво село, друго не знам. Но вече като министър на културата, Наско, освен това читалище, което си възстановил, в България има още много читалища, които са в окаяно състояние", обръща се Гъмов към новия министър на културата.

"Независимо на колко години си, отговорността е една и съща. Не може просто да кажеш "Аз съм Наско". Омръзнало ми е от хора, които се оправдават и мрънкат."

Актьорът разкрива пред "България Днес", че самият той има зелен сертификат за преболедувал.

"Не смятам, че трябва да протестираме срещи правилата. Но не може днес да е едно, а утре друго. В залата зрителите са с маски, в заведенията сервитьорът с маска, клиентите - не. Не разбирам защо?!"

Реклама
Реклама
Реклама