Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11069848 www.bgdnes.bg

Държавни служители пребиха кулинар на пътя

Камион на "Автомагистрали" засича кола на водещия от БНТ Росен Митов, боксират го и го ритат

Пореден случай на агресия на пътя, този път от държавни служители. Камион на "Автомагистрали" засича кулинарния водещ по БНТ Росен Митков, след което шофьорът и пътникът в държавното возило го пребиват, за да не пусне клип в социалните мрежи как застрашават живота му с рискови маневри.

Реклама

Росен Митков, който е кулинарен водещ в БНТ, твърди, че е станал жертва на агресия от служители на дружеството "Автомагистрали". По думите му въпросните служители са му нанесли серия от удари в лицето и са били в неадекватно състояние по време на инцидента. Потърпевшият вече е подал жалба в полицията, а според заключението на съдебните медици спрямо него е нанесена средна телесна повреда.

Малко преди 18 часа в неделя Митков се прибира към Перник. На бул. "Цар Борис Трети" в района на Княжево забелязва бял камион, който се движи на сантиметри от бронята на автомобила му. Следва неправилно изпреварване, отдясно и удар в автомобила му. След това джигитите се опитват да го изблъскат от платното. Започва гонка между Росен и камиона. Малко след гара "Владая" спират на бензиностанция и се стига от разгорещена разправия.

"Казах на шофьора - ти шофираш служебен автомобил, ще направя така, че да загубиш работата си, защото застраши живота ми. Ще те пусна в социалните мрежи. Това казах. В този момент той се приближи и опита се да ме удари с глава в носа. Дръпнах се и тогава се намеси неговият спътник. Сборичкахме се, понесох няколко удара с юмрук в лицето, то си личи", обяснява водещият пред БНТ.

Служители от бензиностанцията ги разтървават. Докато Росен се обажда на тел. 112, държавните служители се омитат.
След като си изважда медицинско, то показва средна телесна повреда и кръвонасядания по гърба, носа.

От Пътната агенция съобщиха по случая, че камионът е собственост на "Автомагистрали", но е управляван от служител на Областното пътно управление в Перник. Поискани са писмени обяснения от служителя. В АПИ е започнала вътрешна проверка, а при доказване на вина служителят ще бъде дисциплинарно наказан.

От СДВР вече са установили лицата, нанесли побоя над Росен Митков, и предстои материалите да се докладват на Софийската районна прокуратура.

Реклама
Реклама
Реклама