Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11340018 www.bgdnes.bg

Чудотворна икона цери рак на гърдата

С искрена вяра и молитви

Миряни се стичат към сакралния лик на Света Богородица "Всецарица"

От онкологично заболяване на гърдите се излекува момиче след искрени молитви и силна вяра. Необяснимият за мнозина лекари случай става със застъпничеството на чудотворната икона на Света Богородица "Всецарица".

Това е един от множеството случаи, при които сакралният образ на Божията майка помага на телесно и душевно болни. Точно копие на иконата от Света гора от пет години се съхранява в Църногорския манастир "Св.св. Козма и Дамян". Именно от там за поклонение иконата пристигна вчера в храм "Рождество Богородично" в столичния квартал "Младост".

Реклама

Пристигането й за поклонение е за трети път, като при предходните идвания чудотворното изображение на Света Богородица носи редица случаи на изцеления, благодат и утеха, разказаха от светата обител пред "България Днес".

Освен случая с излекуваната жена от рак на гърдата след усилни молитви и искрена вяра десетки миряни се стичат към свещения лик на Божията майка, за да засвидетелстват своята благодарност, да споделят своите истории и да окичат иконата с кръстчета и медальончета.

При друг случай пристигнало семейство отдалеч. На майката, която била в инвалидна количка, предстояла тежка операция. Близките й се помолили за здраве, а интервенцията за прохождане да мине успешно. Така се и случило.

При трети дългогодишни партньори били възрадвани от новината, че след дълга борба най-накрая ще се сдобият със своя рожба. А случаите на чадородие съвсем не спирали с това.

Чудотворната икона остава за поклонение в храм "Рождество Христово" в столичния квартал "Младост" до 12:30 ч. в четвъртък (13 април), когато ще отиде в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология. Там ще се отслужи водосвет за боледуващите и работещите в болничното заведение.

След това иконата ще бъде занесена в болница "Света Анна" (Окръжна болница - б.а.) за благословение в редица отделения.

Реклама
Реклама
Реклама