Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11494329 www.bgdnes.bg

Щъркел падна от гнездо, момиче го спаси

Заради празничните дни няма кой да го прегледа и е настанен в родопска къща 

Ранен щъркел е спасен от младо момиче в кърджалийското село Кьосево.

Птицата пада от гнездото си и е забелязана от местно девойче, което не подминава безчувствено, а прибира щъркела в дома си.

Реклама

"Момичето живее в Швеция и сега се е прибрала у нас. Виждайки птицата, ми се обади и ме попита какво да правим. Посъветвах я да се обърне към организации, които могат да помогнат в такива ситуации. Оказа се, че заради почивните дни няма кой да реагира, и тя се принуди да прибере щъркела в дома си и да си грижи за него", разказа пред "България Днес" кметът на Кьосево Нурхан Юмер. По негови думи квалифицирани спасители трябвало днес да пристигнат в селото и да откарат птицата.

"Щъркелът е голям, тъй като още не са се излюпили малките. Нещо лошо се е случило и при падането от гнездото е пострадал. Експертите ще кажат какви точно са нараняванията и дали ще живее. Браво на момичето, че не го е подминало и се е погрижила за него!", каза още Юмер.

Кьосево привлече вниманието и преди година, след като стана ясно, че крави отглеждат елен в стадото си. Дивото животно се присъединило към млекодайните животни преди около четири години, когато още било много малко. Предполага се, че тогава еленчето е на 4-месечна възраст. То започнало да суче от кравите и така отраства. За жалост, хармонията в стадото изчезва. Големият вече лопатар станал агресивен и нападал домашните животни с рогата си. Затова се наложи да бъде отделен от тях и транспортиран в зоопарка в Бургас.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама