Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11520698 www.bgdnes.bg

Златната Стойка излезе в майчинство

Олимпийската шампионка е бременна в 7-ия месец

Боксьорката седи вкъщи и се пази

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева излезе в майчинство. 36-годишната боксьорка очаква първото си дете от своя съпруг Борил Кръстев, с когото са от дълги години заедно. Стойка е бременна в седмия месец с момиченце и се пази изключително много. Шампионката вече си седи предимно вкъщи и е намалила до минимум движението в името на спокойствието на бебето. За Стойка денонощно се грижи съпругът й Борил, с когото отдавна мечтаят да имат свое бебе. Засега всичко се движи по план. Стойка обяви край на своята състезателна кариера, след като спечели златния медал на олимпиадата в Токио. Тогава шампионката призна, че мечтае да има дете, и само няколко месеца по-късно научи щастливата новина.

Стойка най-вероятно нямаше да стане олимпийски шампион без съпруга си Борил. Боксьорката временно се отказва от спорта, но нейният съпруг постепенно започва да я убеждава да се върне на ринга. След постигането на голямата цел приоритетите в живота на шампионката се променят.

Реклама

"Време ни е за дете", казва тогава Борил, а Стойка добавя пред "България Днес": "Готова съм да имам дете от мига, в който срещнах човека до себе си. Господ си знае работата кога ще дойде. Със сигурност бебето ще е приоритет пред евентуално участие на следващата олимпиада в Париж."

Нейната сегашна работа е като треньор на жените в боксовия клуб на "Локомотив" (Сф), но заради напредналата си бременност олимпийската шампионка вече не ходи в залата. Стойка е ограничила и медийните си изяви най-вече за да запази спокойствие преди едно от най-важните събития в живота си.

"Вече за никого не е тайна - очакваме едно прекрасно момиченце - призна боксьорката преди около два месеца. - Много сме щастливи! Това може би е следващият голям медал, който ни сполетя."

Стойка си спомни и как е казала новината на съпруга си. "Беше много интересно, тъй като бях на състезание в Плевен, когато разбрах. Вечерта се прибрах в София, за да мога да му кажа. Благата вест за нас дойде на 11 ноември. Оттогава сме много щастливи и чакаме с нетърпение момента. Баща ми през сълзи ни прегърна, а майка ми просто остана без думи. Ограничила съм физическите движения, защото все пак това е най-важното и трябва да се пазя. Опитвам се обаче да не ми се отразява прекалено много в ежедневието. Не това е основната причина да сложа край на своята кариера. Аз просто смятах, че няма какво повече да постигна от олимпийския връх" - каза Стойка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама