Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12111379 www.bgdnes.bg

Мария Бакалова играе съветско куче

Актрисата си партнира с Брадли Купър и Силвестър Сталоун в "Пазителите на галактиката 3.0"

Мария Бакалова ще играе съветско куче в третата серия от мегапоредицата "Пазителите на галактиката", научи "България Днес". Гласът на българската звезда в Холивуд ще озвучава персонажа Космо Космическото куче. Негов прототип са двете кучета, порода лайка, които СССР изстрелва с ракета в космоса в края на 50-те години.

Реклама

За разлика обаче от реалните Белка и Стрелка персонажът, който ще говори с гласа на актрисата от Бургас, ще бъде телепат, разкриха от екипа на "Марвел".

Кучето Космо е с важна роля в холивудския блокбастър. В комиксите на франчайза то е изпратено в космоса като част от експеримент, но се загубва. След като е облъчен с междузвездна радиация, Космо развива телепатични способности. Следва завиден скок в кариерата му - паранормалното куче оглавява космическата станция Knowhere като шеф по сигурността.

Персонажът на Мария Бакалова обаче владее не само телепатия, но и телекинеза. При необходимост Космо създава специални защитни щитове, може и да изпраща мощни енергийни сигнали със съзнанието си. Космическото куче е уникално и с дългия си живот, тъй като е оцеляло още от времето на първите космически опити в СССР.

Сайтът "Колайдър" припомня, че четириногият феномен се появява още в първия епизод от поредицата - негов макет се мярка за кратко в Музея на Колекционера. Във втора серия Космо също се вижда в един кадър, но в третата част за първи път то ще говори с човешки глас.

"Нашето момиче" в Меката на киното ще озвучава Космическото куче в партньорство с едни от най-нашумелите американски актьори в момента. Крис Прат, Зоуи Салдана, Вин Дизел, Дейв Батиста, Брадли Купър са част от звездния състав заедно с Мария Бакалова. В третата серия на "Пазителите на галактиката" ще видим и мегазвездата Силвестър Сталоун, издават от "Марвел".

Реклама
Реклама
Реклама