Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12269769 www.bgdnes.bg

Българче реди кубчето на Рубик за 6 секунди

Самуил поставя най-добрия резултат в дисциплината 2х2 

6 секунди отне на Самуил Николов да нареди кубчето на Рубик!

Единадесетокласникът от Велико Търново показа своите впечатляващи умения на Международното състезание за най-добрите по занимателната игра. То се проведе в старата столица през изминалата седмица.

"Поставих най-добрия резултат в дисциплината 2x2. Това е еквивалентен на кубчето на Рубик. Кубът се състои от 8 броя малки кубчета, като има само два реда и 6 цвята - бял срещу жълт, червен срещу оранжев и син срещу зелен", обяснява специално пред "България Днес" Самуил.

Реклама

По негови думи в надпреварата взели участие 121 състезатели от 6 държави - България, Румъния, Албания, Сърбия, Гърция и САЩ. Състезанието било и най-масовото у нас в досегашната му история.

"Запалих се по нареждането на кубчето на Рубик, когато бях в трети клас. Исках да го завърша, но все не ми се получаваше. Затова реших да потърся информация в интернет. Оказа се, че има много формули, благодарение на които успях да го наредя. Удоволствието беше голямо и осъзнах, че това се превърна в моето хоби. Така започнах всеки ден да се упражнявам и да си засичам времето сам с хронометър", заключи пред вестника Николов, който е твърдо решен да постави рекорд и в класическото нареждане на кубчето на Рубик.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама