Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12345395 www.bgdnes.bg

Тв брюнетките бият блондинките

Вечното съперничество се пренесе и на екрана 

Зейнеб Маджурова е с най-модната за сезона прическа 

Брюнетките печелят тв битката с блондинките на малкия екран!

"България Днес" установи, че тъмнокосите водещи, репортери и синоптички от трите национални телевизии преобладават пред русите. Блондинките имат предимство само в Би Ти Ви.

Вечерните новини, които концентрират най-голяма гледаемост в родните телевизии, се водят предимно от брюнетки. Ани Салич и Даниела Тренчева по Нова телевизия, както и Виктория Петрова по Би Ти Ви предвождат гордо тъмния отбор. По БНТ Аделина Радева привлича зрителския интерес към новините с буйните си руси коси.

Реклама

Няколко са най-запомнящите се брюнетки от синия екран - това са синоптичките Гергана Малкоданска, Лора Георгиева и Стефани Рубен Обадяру от Нова телевизия, водещите на новините Виктория Петрова и на "Преди обед" - Деси Стоянова от Би Ти Ви, както и звездата от модния подиум, която краси екрана на националната телевизия - Нора Шопова.

При блондинките най-ярко блестят синоптичките Натали Трифонова от Би Ти Ви, естествената русокоска от Нова Никол Станкулова и Ева Кикерезова от БНТ.

В съботно-неделните блокове също преобладават брюнетките. Мая Костадинова от националната телевизия, Ани Салич от Нова и Лиляна Боянова от Би Ти Ви са твърди привърженички на тъмните коси.

Проучвания показват, че освен на външния вид цветът на косата влияе и върху темперамента и характера на нежната половина от човечеството. Затова и не е учудващо, че честата смяната на цвета на косата на някоя дама се отразява и върху поведението й.

"България Днес" се свърза с отличения с награда "Фризьор на годината 2021/22" коафьор Милен Драганов за коментар по темата.

"Независимо с какъв цвят коса ви е надарила природата, в днешно време има стотици методи за промяна. Лицата от телевизиите следват и се влияят от модните тенденции. Все по често набюдаваме стремеж за светлинни отблясъци в косите, "Хайлайтс" преливки и естествени нюанси на косите. Зейнеб Маджурова е с най-актуална за сезона прическа. Там наблюдаваме балеаж в комбинация с "бейби кичури и хайлайтс", сподели пред вестника Драганов.

Реклама

По негови думи естественият цвят на косата на човек оказва пряко влияние върху здравословното му състояние и подсказва към какви заболявания е предразположен.

"Тъмнокосите хора произвеждат повече меланин (пигмент в косата, кожата и ириса на очите) и рискът от рак на кожата при тях е по-малък. При естествените блондинки липсата на меланин значително увеличава риска от рак на кожата. Светлокосите имат и по-висока стомашна киселинност, което увеличава риска от гастрит и язва и са по-склонни да страдат от ниско кръвно", допълни коафьорът.

Разпределение по цветове

Разпределението по цветове в националните телевизии е следното:

БНТ - 11 блондинки и 12 брюнетки;

Нова телевизия - 13 блондинки, 12 брюнетки, 1 червенокоса;

Би Ти Ви - 10 блондинки, 9 брюнетки, 1 червенокоса.

Текстове под снимки:

Реклама
Реклама
Реклама