Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12473962 www.bgdnes.bg

Барчовски надъхал баскетболистите със Съединението за страхотната победа

Нищо специално не сме правили в подготовката за този мач. Някой път думите на треньора са много важни, някой път не може да ги уцели, но днес ми се получи.

Използвах празника на Съединението и това им казах, че в името на този ден да трябва да бъдем заедно.

Реклама

Това сподели селекционерът на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски след страхотната победа над Гурзия насред Тбилиис в среща от 4-ия кръг на груповата фаза на европейското първенство.

Успехът бе много важен, тъй като съхрани шансовете на България за влизане в елиминациите. При спечелване на мача срещу Белгия нашите ще се класират за 1/8-финалите.

"Не е лесно да говоря след такъв мач, но всички сме доволни от победата. Задържахме шансовете си да продължим и да изпълним мечтата ми да отидем в Берлин", обяви Барчовски. В столицата на Германия ще се проведе ІІ фаза на континенталния шампионат, а преди него треньорът ни обяви, че харесва тази страта и му се ходи там.

"Благодаря на всички играчи и на колегите ми. Това е много добре, но не сме приключили. Трябва да се възстановим. Ако играем като днес, можем да спечелим още една или два мача, никой не знае", каза още той.

"Александър Везенков е много важен за отбора, лидер в Евролигата, с оферта от НБА, но не е само той. Забравих да кажа, че имам само един проблем с този отбор – Везенков и Бост не искат смяна, а да играят 50-60 мин", остана верен на самобитния си стил при изказване българският треньор.

Реклама
Реклама
Реклама