Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12570203 www.bgdnes.bg

Актьорът Васил Михайлов: Жив ме погребаха!

Имам само лек проблем с очите, затова съм със слънчеви очила

"Погребаха ме жив!"

Това разкри големият български актьор Васил Михайлов. Екранният Капитан Петко войвода наскоро разбира това... от медиите.

"Някой решил да напише статията, че се прощаваме с Васил Михайлов. Беше в един от старческите вестници. Явно съм им отказал интервю и така са решили да ми отмъстят", споделя Михайлов.

Реклама

След като "новината" достига и до други, телефонът на актьора прегрява.

"Звъняха всякакви хора. Имах куп планирани представления, сигурно част от зрителите са се чудили как ще се играе постановката. Най-вероятно тази "новина" им е създала напрежение и куп обаждания, за да разберат какво ще се случи с парите, които са платили", обясни Михайлов.

Звездният актьор, за щастие, е в отлична форма. Прочулият се с ролята си на Капитан Петко войвода присъства на премиерата на "БНТ представя". Първият епизод на поредицата ще бъде именно за доайена в театъра.

"Имам само лек проблем с очите. Не виждам хубаво. Затова съм със слънчеви очила", обясни Михайлов. Той признава, че редовно среща в медиите какви ли не новини. За последно прочел нелицеприятна статия за Лили Иванова. В нея пишело, че примата има сериозен проблем.

"Трябва да оставим Лили! Не я закачайте. Лили Иванова е една. Друга като нея няма", защити примата на естрадата ни Михайлов.

Екранният Петко войвода върна лентата назад и как получава ролята. Получил я, след като лично Николай Хайтов го харесал.

"Каза ми, че съм точно за ролята", разкрива Михайлов.

Реклама

Майката на актьора била най-гордият човек на света, щом лентата със сина й жъне толкова голям успех.

"Трябваше да ми идва на гости. Пътуваше с влака от Стара Загора до София. Във всички купета се похвалила, че синът й играе Капитан Петко войвода. Всички във влака до София бяха разбрали кой е наследникът й", спомня си с усмивка Михайлов.

И на 84 години, актьорът не планира да слиза от сцената.

"Няма да слизам от сцената, не знам откъде излезе това. Казвал съм, че не ми е приятно да играя пред публиката с маски, тъй като театърът не може без зрителя, няма го. И като изкуство, и като действителност. След многото срещи, които съм имал, придобих навик да говоря директно. Така като гледам хората с тези маски по на два метра - те са мъртви за театъра. Няма го дъха на публиката тогава. Иначе съм в афиша до края на годината дори. Никой и не ме е питал дали съм добре, или зле", споделя още великият български актьор.

Реклама
Реклама
Реклама