Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12599668 www.bgdnes.bg

Правят римейк на първия БГ порнофилм

Скулпторът Пламен Канев готов пак да даде дачата си

"Секс партия бридж" е сниман в "Римска вила" в Панчарево

Готов съм да направим римейк на филма "Секс партия бридж" с нови герои в моята вила. В това бе категоричен пред "България Днес" скулпторът Пламен Канев, който няма против отново да предостави "Римската си вила" в Панчарево за нова версия на първия български порнофилм.

Лентата, снимана от начинаещия тогава режисьор Диян Русев, взриви все още пуританските нрави в България в началото на 90-те. Действието му се развива в извънградска къща, където двама приятели се забавляват край и във басейн в римски стил и сред антични статуи с атрактивни дами. Всички герои на лентата, която тогава бе заклеймена като "непристойна" и включена в категорията "филми за възрастни", са непрофесионалисти, но една от девойките, родом от Враца, бе изловена от тогавашната булевардна преса, че си вади хляба като стриптийзета в столично пийпшоу. Матроната пък отпътувала отдавна в чужбина, като по думите на българи, които са я срещали зад граница, била като консервирана". В един от мъжките персонажи с прозвище Малкия Мук, особено палав и надарен, чието лице обаче не се вижда, зрителите успяха да разпознаят лидера на "малките хора" у нас Георги Софкин.

Реклама

Единият от собствениците на видеокъщата, която продуцира и разпространи "Секс партия бридж", е в България, а другият и сега прави подобни филми в Унгария. Техните герои обаче са руски олигарси и момичета в униформи. Много вървели, похвали ми се той, а сега този сюжет отново е на мода, заяви Канев.

Ексцентричният собственик на къщата, която години наред всички панчаревци сочеха с пръст като местната главна атракция, призна, че е получил сносен за времето хонорар за предоставянето на терена. Продуцентите пък, твърди ваятелят, натрупали първия си милион със скандалната лента и оттогава само прибавяли крупни суми към него. Какъв е финансовият статут на режисьора обаче, Канев нямал информация.

Когато застава зад камерата на първото БГ порно, Русев е още студент в НАТФИЗ. През следващото десетилетие обаче той направи главоломен скок и се превърна в режисьор на едни от най-успешните реклами в телевизионния ефир и на още няколко филма, които са изцяло "добропорядъчни". Притежава и една от първите кастинг агенции у нас, но нито веднъж не се е разпростирал публично за филма, който му направи огромна, макар и не по-малко двусмислена реклама.

Не по-малко интригуваща е историята на самия Пламен Канев и неговата уникална "дача". Той е роден племенник на емигранта милионер в Канада Игнат Канев, който почина наскоро, а властите в Торонто решиха да кръстят парк в града на негово име.

"Моят покоен баща, който беше зъболекар, е брат на Игнат Канев. Общо са шестима братя, така че братовчедите си просто не мога да ги преброя", довери за вестника маестрото от Панчарево. Той допълни, че цялата им рода била изографисана във фоайето на болницата в Русе, защото били основните й дарители. В крайдунавския град са дошли на бял свят милионерът и братята му.

Реклама

За близо 35 години той превръща невзрачната едноетажна постройка край езерото в Панчарево в имот в античен стил, с мраморни колони, увити в бръшлян, и декориран със статуи на римски богове, разхвърляни в градината и около басейна, с амфори, делви и отливки на тракийски украшения по стените.

"Когато се преместих тук от софийския ни апартамент, къщата току-що беше опожарена от някакъв младеж, който избягал от трудово-възпитателно училище, обрал съседни вили и за да заличи следите си, драснал клечката и на нашата", спомня си племенникът на Игнат Канев.

Идеята да се пробва като създател и дизайнер на атрактивни домове му била дадена от известните столични архитекти още от времето на късния соц Иван и Росица Никифорови, разкрива Пламен Канев. След промените той вече е дръпнал в този бизнес и клиенти му стават едни от първите милионери на 90-те. Скулпторът е майсторил интериора и екстериора на палатите на братя Маргини, на единия от братята Бобокови, на собственика на бившия фолкклуб "Син сити" в столицата Атанас Георгиев.

"В моята вила снимаха в средата на 90-те и филма "Трафик". В главната роля беше Иван Иванов, който в един епизод даже се разхожда край басейна с моята хавлия. В ролята на един от лошите пък беше съвсем младият тогава Ути Бъчваров. Беше още строен, искаше откуп на един от полицаите иманяри, бяха го вързали за една от колоните на къщата и Ути му викаше: "Брато, давай парите!", но накрая все пак го запали", спомня си Пламен Канев. По думите му "Трафик" е заснет по действителен случай. Престрелките между честните полицаи и техните колеги иманяри станали недалеч от Панчарево. Екшънът огърмял цялата вилна зона, не може да забрави и досега зрелищното залавяне на бандитите в униформи скулпторът.

Реклама
Реклама
Реклама