Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12773106 www.bgdnes.bg

Люба Башева е племенница на Лили Игнатова

Бабата на звездата от сериала "Мен не ме мислете" я прави актриса

Любомира Башева, дългокоската Ева от популярния сериал "Мен не ме мислете" на bTV, е племенница на ексшампионката ни по художествена гимнастика Лили Игнатова. Тя е дете на Камелия Игнатова, също бивша шампионка, но от ансамбъла.

За актьорската професия още като дете я орисва баба й. "Когато бяхме малки, много обичахме с братовчедите ми да играем представления, докато прекарваме поредното лято на село. Баба ми, майка ми и прабаба ми съзряха в мен актьорски потенциал и макар на шега, ми казваха, че съм родена за актриса. Така и избрах тази професия пред спорта", казва Люба, която игра и в първия филм на Мариан Вълев-Куката - "Лошо момиче". За ролята тя се връща в залата, където тренира цели пет месеца, а през цялото време до нея е знаменитата й леля Лили Игнатова.

Реклама

Башева споделя, че на снимачната площадка на сериала на bTV "Мен не ме мислете", където участва и е любим образ на зрителите, работи с охота и ентусиазъм. "Всички на площадката са професионалисти и съм щастлива, че екипът се сработваме, забавляваме се, докато снимаме", казва Люба.

В момента Башева дели живота си между София и Габрово, където е част от местна трупа. Постоянните пътувания не й тежат и тя е истински щастлива, че вече може да играе пред пълни салони без ограничения, свързани с коронавируса. Още от началото на септември театърът тръгна на турне, а акцентът в програмата е представлението "Жана д'Арк". Актрисата признава, че не готви често, но когато реши да го прави, й се получава перфектно. Обича да хапва, но внимателно, за да не пълнее.

Колкото до любовта, гадже на Люба от известно време е колегата й Стелиан Радев.

"Играли сме заедно двамата в едно представление и имам идея какво е. Когато си с близък в работа, се чувстваш по-спокойно, защото знаеш, че можеш да разчиташ на партньора отсреща. В "Мен не ме мислете" ставам жертва на измамник. Всъщност, докато снимахме, си дадох сметка, че подобни измами се случват често в истинския живот, и не можех да си обясни как пострадалият се измъква от проблемите си. Слава Богу, на мен не ми се е налагало", казва Люба.

Красавицата не е фен на турските сериали и се радва, че напоследък българските са предпочитани. "Отскоро съм зрител пред малкия екран и съм хвърляла по едни поглед на турските сериали, за които не мога да кажа нищо лошо – личи, че са правени от големи професионалисти. То и иначе нямаше как да имат такъв успех. Но много се радвам, че нашият успя да отвоюва позиция в праймтайма на мястото на турските. Самият факт, че започнаха да се снимат толкова много български кинофилми и сериали, показва, че се върви в правилна посока.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама