Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13117372 www.bgdnes.bg

Заради клип Дения Пенчева се връща на първото си работно място и си удря тежко главата

След успеха на последния си сингъл КЕМЕНЕ, който е в стил поп с фолклорни елементи, днес красивата и талантлива Дения Пенчева представи в своя You Tube канал новия си проект, наречен RITM.

Композитор е хитмейкърът Васко Иванов-Dexter, който стои както зад редица хитове у нас, така и зад успешни международни проекти. С него избират RITM да е в EDM стил, който в България не е толкова популярен, но в чужбина е много актуален в момента.

Реклама

„Няма българска народна песен, която все още да е правена в EDM вариант затова заложихме на него. Не ни беше лесно да се спрем на фолклорна песен, мотиви от която да вплетем в поп парчето - хем да не е твърде преекспонирана, хем да не е с твърде архаичен текст, да може да е лесно запеваема и да има хитов мотив. В крайна сметка избрахме „У вас да дойда, Роске ле” - родопска песен, която малко хора знаят. Записахме каба гайда, която е много автентична за фолклорната област, от която е песента”, разказва Дения.

Клипът отново е поверен на Петко и Стефан от Buddubbaz Tape Company, чието дело е и видеореализацията на КЕМЕНЕ. В сюжетната линия е заложено преминаването на Дения през три превъплащения: непринудена, секси и дива. За целта снимат на няколко локации в района на град Костенец, като започват във ферма за био плодове, която е собственост на нейния баща. Интересното е, че именно там е първата й работа в живота.

„Имам голям сантимент към това място. От 13-годишна през летните ваканции родителите ми ме пращаха да бера ягоди и малини там”, спомня си изпълнителката, която е сръчна и работлива и освен с пеене, се занимава с дизайн на дрехи и също така обича да готви. Всички тези страсти съчетава и при подготовката за клипа. Стайлингът е изцяло неин, а предната вечер приготвя баница, която влиза в кадрите, както и различни автентични народни предмети, които са наследство от нейните баби.

От фермата се местят в хижа в гората. „Трудно стигнахме до нея, тъй като пътят е много лош и със завои. Няколко човека от екипа закъсаха и се наложи други да се върнат да ги вземат. Но това се оказа най-малкото в сравнение с приключенията, които ни предстояха по-нататък“, спомня си Дения.

Реклама

„Когато пристигнахме на следващата локация - автоморга на мой приятел, вече се беше стъмнило. Не искам да ви казвам колко студено беше навън. В кадрите чупя коли и стъкла с чук. Чукът тежеше поне 10 килограма и ми беше много трудно да удрям с него. Стъклата на автомобилите са много дебели и трудно се пробиват. Не знам на колко коли счупих стъклата, може би поне на 5-6”, разказва тя.

Снимките на този клип ще запомни и с многобройните си падания. Докато чупи с чука, пада няколко пъти. Но на последния сет, който е в стара работилница, кадрите в които е на дивана, е най-сериозното й падане.

„Беше много тъмно, диванът беше разделен на няколко части, за което никой от екипа не знаеше. За първи път работих с хореограф. Много съм благодарна на Росица Терзийска, която успя да ме изкара от зоната ми на комфорт. Но по време на хореографията ми едната част от дивана се откъсна, паднах на земята, захлупи ме и си ударих главата в метални тръби. Всички много се притесниха. Отне ми време, докато се съвзема, но се мобилизирах, може би адреналинът ме накара да се стегна и продължихме работа”, споделя Дения.


RITM може да гледате в официалния You Tube канал на Дения Пенчева: https://youtu.be/b1ZmLzDUqks

Реклама
Реклама
Реклама