Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13144623 www.bgdnes.bg

Ангел Димитров: Стрелбата по българския клуб "Цар Борис Трети" е брутален акт на омраза

Брутален акт на омраза нарече стрелбата срещу културния клуб „Цар Борис Трети” в Охрид, съпредседателят на смесената историческа комисия между България и Република Северна Македония проф. Ангел Димитров.

Днес и утре комисията заседава в Скопие, а преди началото на днешното заседание Димитров беше лаконичен пред медиите в Северна Македония, посочвайки, че в работата на комисията няма напредък и че на дневен ред ще бъде "това, което е било миналия, по-миналия и по-миналия път, а дали ще има напредък предстои да видим", предаде БТА.

Реклама

На въпрос дали инцидентите срещу българските клубове в страната ще се отразят на работата на комисията проф. Ангел Димитров, който е и бивш посланик на България в Северна Македония, отговори, че инцидентите засягат двустранните отношения, а не дейността на комисията, която има своя научен подход в работата си.

Вчера в Охрид бе стреляно срещу клуба на граждани с българско самосъзнание „Цар Борис III“. Полицейските екипи, които са отишли на място са установили, че стъклото на външната врата и стъклото на прозореца на офиса има две дупки, причинени от оръжие. Само преди дни неизвестни засега нападатели замеряха помещението на клуба с камъни, като счупиха стъклото и част от светещата реклама, а няколко дни след официалното му откриване пред октомври със земеделско сечиво беше счупена светещата табела.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама