Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13480980 www.bgdnes.bg

Човек на Очите стреля с прашка по бившата

Стойчо Камбаната се крие от ченгетата

Униформените в Бургас го издирват засега на местно ниво

Екслейтенантът на Митьо Очите - Стойчо Радев- Камбаната, вдигна накрак ченгетата в Бургас, след като стреля с прашка по бившата си изгора и наруши ограничителна заповед за защита от домашно насилие. Това каза за "България Днес" Цветелина Рандева - говорител на полицията в морския град.

В момента органите на реда в Бургас издирват известната кримка, но следа от Камбаната няма. Униформените проверяват адреса на екслейтенанта на Димитър Желязков в село Оризаре, но се оказва, че бандитът не е там. Проверен е и още един апартамент в Бургаска област, но и там няма и помен от Камбаната. В момента полицията го издирва на местно ниво, разкри за вестника гласът на бургаската полиция.

Реклама

Източници на "България Днес" в редиците на МВР в морския град смятат, че няма да се стигне до общодържавно издирване, защото според тях Камбаната ще бъде спипан на някои от адресите си или сам ще се яви в Пето районно управление, за да избегне допълнително усложняване на ситуацията, в която се намира.

Цялата врява се вдигна, след като след 7 часа вечерта в неделя Камбаната нарушава ограничителната заповед. Забраната да не доближава бившата си съпруга - 41-годишна рускиня, е издадена отдавна и е заради агресивното поведение на Камбаната срещу изгората му след раздялата им преди години.

Екшънът се разиграва в градинка в тузарския бургаски кв. "Лазур". Камбаната се скрива зад храсти пред входа на сградата на рускинята на ул. "Копривщица". Когато жената се прибира, забелязва бившия си да се крие и веднага побягва към вратата. В този момент Камбаната вади прашка от джоба си, зарежда я с голямо метално топче и стреля по рускинята. За късмет, жената вече е във входа, а топчето изпрасква металната входна врата със зверска сила. Екслейтенантът на Очите си обира крушите, а бившата му веднага се обажда на ченгетата.

Органите на реда веднага блокират квартал "Лазур", но 43-годишният кримигерой отдавна е изчезнал. Издирването на Камбаната още продължава, а в случай че не бъде открит или не се предаде в рамките на близките няколко дни, ще бъде пуснат за общодържавно издирване.

Стойчо Радев-Камбаната от Оризаре в близкото минало гравитираше около несебърския бос Димитър Желязков-Очите. Бандитът е стар познайник на полицията, осъден за участие в организирана престъпна група за наркоразпространение с лидер Христо Иванов, също от Оризаре.

Групата бе разбита през 2010 г. и според тогавашното ръководство на бургаската полиция бандата е била наследник на неутрализираната през 2006 г. наркобанда на Митьо Очите (виж каре 2).

Реклама

До затварянето на редакционния брой на вестника Камбаната не бе открит.

Каре: Обвинение за отвличане

От обвинение за отвличане преди осем години се измъкна Стойчо Радев-Камбаната, легендарна фигура в Несебър, която се свързва като лейтенант на наркобоса Димитър Желязков - Митьо Очите.

Нещо повече - Камбаната осъди прокуратурата за незаконния му арест и стреса, който е преживял през 15-те месеца, в които е бил обвиняем. Довереният на Очите поиска 20 бона, но Районният съд в Бургас разгледа иска му през 2019 г. и обезщетението, което отсъдиха магистратите, бе свалено до мижавите хиляда лева.

Камбаната бе обвинен, че е отвлякъл 29-годишния Григор от Пазарджик заедно с още двама авери - Ангел Тръпчев-Кемала и Недко Койчев.

От прокуратурата тогава твърдяха, че тримата са натикали мъжа против волята му в багажник на "Фолксваген Пасат" и го закарали в село Оризаре, където бил държан насила две денонощия. Пред съда Камбаната и другите двама обвиняеми твърдяха друго - "дрогата изпържила мозъка на Григор", не били го отвличали, а взели от гарата в Бургас, за да "ядат и пият", дори го "нахранили с кюфтета".

В крайна сметка твърденията на разследващите и тези на Григор не бяха доказани.

 Кримивръзки

Стойчо Радев гравитира дълги години около Ичо Оризарския - бивш лейтенант и много доверен човек на Димитър Желязков - Митьо Очите. През 2010 г. Камбаната бе съден за участие в организираната престъпна група на Оризарския. Тогава бандата бе прибрана в ареста, а от полицията обявиха, че тя е контролирала проституцията и наркопазара в Слънчев бряг. Престъпната група наследила "бизнеса" на Митьо Очите след неговия арест през 2006 г. Ченгетата определиха бандата като мултикриминална: налагане на силов контрол над търговци, извършващи развлекателни и таксиметрови услуги на територията на Слънчев бряг, организация и контрол над проституиращи момичета. Според данните на разследването престъпната група контролирала заведение в Несебър, в което се предлагали платени сексуслуги, както и част от разпространението на наркотици на територията на Слънчев бряг и Несебър. Хората на Оризарския рекетирали търговците на гъби в района на Средец. Прекупвачите силово са принуждавани да заплащат по 1 лв. за всеки изкупен килограм.

Реклама
Реклама
Реклама