Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13654878 www.bgdnes.bg

Великият Васил Найденов: Високите цени са цинизъм!

Положението с инфлацията е нечовешко, хората много страдат

Възмутен от цените в последно време е Васил Найденов. Певецът е категоричен, че това е цинизъм, а държавата не прави нищо. Въпреки това знаменитият изпълнител е оптимист.

"Дали съм губил надежда? Не бих казал. Ние, артистите и музикантите, сме от друго тесто. Оптимисти сме си. Но за инфлацията нямам думи направо. Това, което става сега, е цинизъм. Нечовешко отношение. Изкуствено се създават високите цени и народът страда. Хората не могат да си платят лекарствата, какво да говорим за друго. И знаете ли, много се радвам, когато видя по-възрастни хора на моите концерти. Това означава, че вероятно са спестили, за да ме гледат на живо, как да не ме радва това", с усмивка заявява Найденов.

Реклама

Въпреки положението в България Кеца не смята да се изнася зад граница. Въпреки, че навремето е имал такава възможност.

"20 000 лева ме деляха да отида при баба ми в Детройт, когато бях на 7 години, и да остана там. Тя беше женена за англичанин и двамата искаха да ме осиновят. Но тогава мама провери и се оказа, че ако реша да пътувам, трябва да платя неустойка от 20 000 лева, защото не съм ходил войник. А това беше незаобиколимо изискване. Но днес нямам желание да емигрирам, тук си ми харесва."

Това споделя най-голямата звезда на българската естрада Васил Найденов. Човекът, който винаги защитава мнението си политически, е категоричен, че е имал възможност и друг път да се махне от страната. "Преди години двамата с Богдана Карадочева бяхме в Канада и ако искахме, можехме да останем там. Ние обаче се върнахме тук и не съжалявам за това", казва още Кеца.

72-годишният изпълнител никога не е губил надежда, че политическата обстановка в един момент ще се подобри, но сега е... противоречива и тъжна.

Относно предстоящите избори Кеца не е наясно за кого и дали ще гласува, тъй като от години е разочарован от много неща, свързани с политиката у нас. "Хм, ако бях смирен какво щях да правя, ме питаха веднъж. Да ви кажа, ако бях смирен, както имах връзки на много високо ниво с една дама, може би отдавна щях да съм министър на културата. Въпросната жена се омъжи след това за дипломат. Но аз не съжалявам за това изобщо и не знам дали мога да съм министър на културата. Но след като артисти стават, защо пък ние, музикантите, да не ставаме", смее се Кеца.

Изпълнителят на "Тишина" смята, че му е рано още да слезе от сцената, макар че чел писания в пресата на колеги, които точно това предлагали. "Аз обаче си въобразявам, че те не са с лошо отношение към мен. Нямам проблем да спра да пея, но щом ме харесват хората и постоянно имам концерти, защо да го правя? Не ме плаши тази мисъл, дори смятам, че сега прекалявам с участията си. Иначе си имам някакви средства и ще си живея спокойно. Нямам стремеж да си купувам самолети, палати или яхти. Като директор на предприятие съм и се грижа за екипа си", смее се певецът.

Реклама

Колкото до младите изпълнители, някои от тях той харесва, за други смята, че са бездарни. "Навремето партията и управляващите учеха нашето поколение да не бъдем звезди. А тези новите всички се смятат за звезди и нагоре. Жалкото е, че сред тях има и големи бездарници. Ама за всички ще се намери място под слънцето", снизходителен е Кеца.

Колкото до прословутия ремонт на апартамента му, който вече продължава с години, Васил Найденов не смята, че ще го приключи скоро. "Колебая се дали изобщо да го приключвам, защото после пък ще ми е скучно и няма да има какво да правя. Така съм възпитан, че все нещо трябва да върша, да легна да спя не става, не мога", смее се голямата звезда на българската естрада.

Реклама
Реклама
Реклама