Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13705056 www.bgdnes.bg

Децата чудо на земетресението в Турция (Обзор, снимки)

Турция беше разтърсена от две опустошителни земетресения. Докато усилията на спасителите продължават, трогателни кадри на бебета и деца, оцелели часове под останките на някогашните им домове, внесоха лъч надежда.

5-годишният Шахин е изваден жив изпод развалините на жилищна сграда в Кахраманмараш. 30 часа след земетресението и секунди след положителната развръзка, щастието е изписано по лицата на спасителите на малкото момче, пише Нова

Реклама

Добри новини и за 6-годишната Елиф, спасена 30 часа след труса

Спасителните екипи, работещи в квартал „Антакия” на Хатай, чули гласа на 6-годишната Елиф, останала под развалините 30 часа. Момиченцето е спасено, но било с наранявания и е откарано за лечение в болница.

5-годишно момиче беше спасено в Кахраманмараш 7 часа след земетресението

Седем часа след опустошителното земетресение, в Турция успяха да спасят затиснатата под руините 5-годишна Айше. През цялото време, пише CNN Turk, екипите са поддържали връзка с нея и се опитвали да я успокоят. Детето пък изпратило съобщение на баща си изпод развалините. То гласяло „Добре съм”.

Бебето Мехмет се превръща в лъч надежда

2-месечното бебе Мехмет от Хатай е извадено живо изпод развалините 29 часа след земетресението, пише CNN Turk.

.

След помахване с ръка и „Добре съм” - спасението на Джан

14-годишният Джан се вкопчва в живота, помахвайки с ръка. Така момчето от Кахраманмараш показва местоположението си на 20-ия час от земетресението. Акцията по премахването на бетонните блокове, струпани върху него, продължава 4 часа.

Две деца и майка им се измъкнаха живи изпод развалините

10-годишният Ахмет, 8-годишният Ертугрул и майка им бяха изведени живи изпод развалините на срутената сграда, в която живеели в Кахраманмараш.

Реклама

Таха, Умай и Баде - поредните герои на труса

Спасяването на три деца - Таха, Умай и Баде, върна надеждата в Хатай. Децата успешно са извадени изпод останките на техния дом, за да бъдат откарани за лечение в болница.

18-месечната Рагад, която губи бременната си майка

18-месечната Рагад излиза невредима изпод руините след опустошителното земетресение в Сирия. Тя и баща ѝ оцеляват, но бременната ѝ майка, братчето и сестричката ѝ - на 4 и 5 годинки, нямат този късмет.

Харун от Сирия

Видео от момента на спасението на малкия Харун, разпространено от световните агенции, трогна света. На кадрите се вижда как спасители вадят момчето изпод купища отломки, докато се опитват да го успокоят с думи.

Реклама
Реклама
Реклама