Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13896185 www.bgdnes.bg

Ученици пишат гигантска медицинска бележка

За да поканят класната на бал 

Зрелостниците се подготвят няколко дни за уникалния жест 

С гигантска медицинска бележка поканиха класната на абитуриентския бал ученици от Кюстендил.

Зрелостниците от Езикова гимназия "Д-р Петър Берон" избраха нестандартен начин, за да уважат своята любима преподавателка, благодарение на която са поели по своя път. В огромната покана учениците от 12 "б" клас молят класната си по английски език Силвана Владимирова да извини отсъствието им оттук нататък, считано от 24 май до безкрайност.

Реклама

"Никога досега не са ми правили подобна изненада. Зарадвах се от сърце и с радост приех поканата на моите добри ученици, които бяха проявили много креативност", сподели г-жа Владимирова. По думите й зрелостниците се подготвяли няколко дни преди въпросния жест и били много потайни.

Учениците избрали да изненадат класната си в голямото междучасие, носейки огромен красив букет цветя и разноцветни балони в двора на училището.

"Поканата беше върху медицинска бележка с впечатляващи размери. Върху нея имаше въпрос "Ще дойдете ли с нас на бала?", а децата ме гледаха с очи, пълни с надежда и големи усмивки", спомня си учителката по английски език.

Вместо с лекарски термини поканата бе попълнена с информация за тържествения ден. Освен въпроса дали Силвана ще ги придружи на бала, на бележката бе изписано и името на преподавателката, датата и мястото на провеждане на абитуриентския бал.

Питка и шарена сол трогнаха учителка 

Ученици, облечени в народни носии, поканиха класната си на бала с питка и шарена сол. Зрелостниците от Търговище използваха магията на фолклора, за да изненадат учителката си Керанка Петрова. Атрактивното шествие беше предвождано от гайда и тъпан, а музикантите бяха пристигнали специално от Шумен за празничния повод.

"Избрахме тази форма на покана за нашата класна, защото това е последната ни година в училище - както за нас, така и за нея. Много искаме тя да ни запомни, а фолклорът е нещото, което обединява хората", споделят младежите.

Реклама
Реклама
Реклама