Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14046176 www.bgdnes.bg

Бяло еленче хит в Хасково

След сръндака албинос в Родопите 

Млади и стари се тълпят да видят красивото животно в зоокъта 

Бяло еленче е новият голям хит!

Красивото животно е родено през лятото на 2022 г. в зоокъта в Хасково и славата му се разнася надлъж и нашир у нас. Тя става още по-голяма след новината за сръндака албинос, който фотографът на дивата природа Цветомир Цолов успя да заснеме след 8 часа мръзнене на минусови температури в едно от ловните стопанства в Родопите, миналата седмица.

Снежнобялото еленче е на 9 месеца, а животно с такава окраска не се е раждало от години в зоокъта в парк "Кенана", отбелязва шефът на хасковския зоопарк Валентин Ахтаров. Красивият обитател е същински феномен, защото идва на бял свят в стадото от 25 елена заедно с още 5 новородени. Единствено то е снежнобяло, докато останалите бебета еленчета са в характерния кафяв цвят.

Албиносчето носи огромна радост не само на служителите в зоокъта, но и на всички посетители - от малки до големи. То все още е малко и често избутвано от по-големите в стадото, когато деца хвърлят храна. Еленчето все още е видимо плашливо да се приближи до загражденията и да бъде погалвано, както правят останалите. Албиносът прави впечатление на всички, тъй като се откроява сред останалите елени.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама