Реклама
https://m.bgdnes.bg/misterii/article/14072712 www.bgdnes.bg

Мистична енергия извира край дупката в Царичина (Видео)

Вярващи в извънземни спят под открито небе

Ванга: Жълта маймуна е заровена там, ни е мъж, ни е жена

Мистична енергия, с която се лекуват болести и се зарежда човешкият дух, извира край дупката в Царичина, в която преди повече от 30 години български военни търсят следи от извънземен живот. В малкото софийско село сега прииждат хора, които нощуват на открито и попиват от аурата на загадъчната местност.

Това разкриха пред екип на "България Днес" местни жители и кметският наместник на селото Искра Виденова.

Реклама

"Историята за дупката в Царичина и извънземните продължава да вълнува - казва Виденова. - И наистина до големия дъб край мястото, където е копано, идват хора, които нощуват там. Вярват, че точно там има енергийна точка, която може да лекува и да зарежда духовно. Трудно е да се дават категорични отговори за почти всичко, свързано с операцията по търсене на извънземен живот през 90-те. Но е истина, че има някои случки, които трудно могат да бъдат обяснени. Една от тях е свързана с безследното изчезване на един от местните жители. Става дума за бай Евлоги, човека, който разказваше много за секретната военната операция и твърдеше, че разполага с информация.

Един ден той просто изчезна без следа. В къщата, където живееше, нямаше белези от взлом. Беше си взел пенсията и парите му бяха там. Нищо не беше откраднато от дома му. Търсехме го, но така и не го открихме."

Как всъщност започва цялата сага около Царичинската дупка? В края на 1990 г. в селото пристигат военни с тежка техника и багер. Но машината блокира още първия ден. Униформените успяват да направят дупка от 2,5 метра, а странното е, че с работата се нагърбват само висши офицери. Обикновените редници са само охрана и стоят отстрани.

Районът е отцепен от армейски части, въоръжени с калашници. В селото атмосферата е напрегната като на война. Въпреки всички мерки е допуснато изтичане на информация и скоро става ясно, че в Царичина се търси нещо извън пределите на този свят. В края на операцията с кодово име "Слънчев лъч" е изкопана 160-метрова спираловидна дупка.

Версиите за това какво има в нея са невероятни: съкровището на цар Самуил, първият човек, двуполово извънземно и тайнствена пирамида. И това са само част от легендите...

Реклама

"Факт е, че по време на тази военна операция в Царичина е работено предимно нощем, не са допускани обикновени хора - казва Искра Виденова. - Ванга, пророчицата от Петрич, също е питана за това какво има в прословутата дупка. Отговорът е бил: "Ни е мъж, ни е жена, жълта маймуна е заровена там, не я търсете". Думите й се тълкуват като знак, че има нещо извънземно там..."

След като на операция "Слънчев лъч" е сложен край, върху изкопите са хвърлени тонове бетон и земя. Сега там има само един камък, на който е написано "Дупката", за да се обозначи районът.

"Много добре си спомням времето, когато военните се изсипаха в селото и отцепиха района - разказва пред "България Днес" Борислав Борисов от Царичина. - С очите си видях, че само офицери бяха допускани до обекта. Какво са търсили и какво са намерили, си остава загадка. До днес идват хора, които нощуват на открито в района на секретната операция "Слънчев лъч". Явно нещо ги привлича тук..."

Дали мистерията Царичинска дупка ще бъде разгадана? Засега въпросите си остават много повече от отговорите.

НЛО в небето над Патрешко

Странни прояви на НЛО се наблюдават до днес в небето над троянското село Патрешко, разказват пред "България Днес" местни хора.

Летящи обекти, излъчващи силна светлина, се движат по небосклона с голяма скорост, спират за момент и след това отново поемат в различна посока. За тези явления беше писано преди години, но тогава не последваха по-сериозни научни изследвания. Сега в селото хората предпочитат да не дават много гласност на това, което наблюдават нощем в небето над селото.

Четете още

Мария Бакалова под заплаха от прокобата "Царичина"

Мария Бакалова под заплаха от прокобата "Царичина"

Луиза Григорова-Макариев:
Има извънземни!

Луиза Григорова-Макариев: Има извънземни!

Луиза става ясновидец във филм за Царичина
Луиза става ясновидец във филм за Царичина

Луиза става ясновидец във филм за Царичина

Извънземни пишат от Царичина
Извънземни пишат от Царичина

Извънземни пишат от Царичина

Реклама
Реклама
Реклама