Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14111142 www.bgdnes.bg

Поканите за бала стават все по-нестандартни и смели: Класната каза "Да"

Учителки летят с балон и подписват мирен договор 

Абитуриентският бал е един от най-вълнуващите моменти в живота на всеки. Това е празник, който носи удовлетворение, надежда и оптимизъм за бъдещето и определено оставя незабравим спомен. "България Днес" събра едни от най-емоционалните и нестандартни идеи на дванадесетокласници тази година как да поканят любимата класна да сподели паметния ден с тях.

Поканата за тържеството, с което зрелостниците отбелязват навлизането в света на големите, определено е трепетен момент. Може да се каже, че притеснението от предложението към класната наподобява предложението за брак. Затова и радостта на възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив е огромна, когато чуват заветното "Да" от любимата си учителка. Г-жа Николинка Богойска получава предложение досущ като в хитовото предаване "Ергенът". В направен от абитуриентите специален коридор момичетата й подаряват рози, а момчетата я очакват с пръстени. В унисон с предмета, който преподава - история, класната получи и тематичен мирен договор, който да подпише.

Реклама

Учениците от 12а клас на Професионалната гимназия по туризъм в Пловдив решават спонтанно да подарят полет с балон на г-жа Димитрийка Жекова. Класната им получава подаръка си на 8 март, без да подозира какво всъщност са замислили възпитаниците й. След вълнуващия полет учениците посрещат преподавателката си с балони, цветя и плакат с надпис "Госпожо Жекова, ще дойдете ли с нас на бала?". Такова предложение не търпи отказ и очаквано преподавателката се съгласява.

Учениците от 12б клас на Първо СУ "Свети Седмочисленици" в Търговище използват магията на фолклора, за да поканят класната си, г-жа Керанка Петкова, на абитуриентския си бал. Облечени в народни носии, с питка и шарена сол, зрелостниците влизат в кабинета по литература, а атрактивното шествие е предвождано от гайда и тъпан. Моментът е много специален, защото се оказва, че тази година не е последна само за дванадесетокласниците, но и за тяхната класна. Разбира се, учениците чуват най-щастливото "да" от своята преподавателка.

Тази година е много модерно да се издават гигантски медицински рецепти, с които се изписва присъствие на госпожата в деня на бала. На няколко места в България абитуриенти попълват огромна медицинска бележка и отправят покана към класния си ръководител. В полето за име учениците пишат класа си, диагнозата е "Абитуриентски бал", а лечението е "нужда от присъствие на класната" по време на тържеството.

В Мездра тази година зрелостниците решават да организират истинско огнено шоу. В центъра на северозападното градче изненадващо се появява надпис "Елате с нас на бала", който възпитаниците на СУ "Иван Вазов" запалват и отправят покана към г-жа Петя Димитрова. Изненадата, изпълнена с много емоции, трогва учителката, която без колебание се съгласява да е до тях в специалния ден.

По червен килим, обградена от фойерверки, минава г-жа Карамфилка Стефанова от френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" в Пловдив. Нейните ученици от 12а й подават подарък и я обграждат в кръг, броейки до 12, след което красива заря изпълва двора на училището. И този класен ръководител не е в състояние да откаже на такава покана и ще придружи зрелостниците на бала им.

Четете още

Абитуриенти 2023: Малко над 2 бона гълта балът

Абитуриенти 2023: Малко над 2 бона гълта балът

Ученици пишат гигантска медицинска бележка

Ученици пишат гигантска медицинска бележка

"Гласът на България" Жаклин Таракчи:  Сутрин съм на училище, следобед в шоуто на Цитиридис

"Гласът на България" Жаклин Таракчи: Сутрин съм на училище, следобед в шоуто на Цитиридис

Миглена е най-секси учителката

Миглена е най-секси учителката

Реклама
Реклама
Реклама