Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14487728 www.bgdnes.bg

БОНУС! Раздават тигани и миксери за платени данъци в известно планинско градче

Изтеглят победителите с томбола 

Общината в Елена радва с подаръци за съвестни граждани 

Тигани, миксери и апарати за измерване на кръвно налягане.

Това са само част от наградите, които общината във великотърновското градче Елена раздава на жители, които съвестно си плащат данъците. Инициативата е нестандартна и не се среща на много места в България, но с подаръците местната власт иска да насърчи събирането на налозите.

Точно 30 души получават различни предметни стимули за това, че до 30 април са дали своя принос за местната хазна. Победителите са избрани чрез жребий, който ритуално е изтеглен от малчугана Алекс под зоркото наблюдение на нотариус Йордан Цончев, а комисия, назначена със заповед на общинския кмет, проверява изрядността на късметлиите.

Реклама

Освен тигани, миксери и апарати за измерване на кръвно налягане са раздадени още кухненски везни, електрически скари, ютии, фенери, електрически кани, сокоизстисквачки, мултигрилове, прахосмукачка, смартфон и телевизор. Общата стойност на предметните бонуси е 1700 лева, а в кампанията се включват хиляди местни хора.

"Наградите могат да се получат в отдел "Местни приходи" до 20 юни 2023 г., като изискването е печелившият да носи своята квитанция", поясняват от местната власт.

През 2020 г. с чисто нов телевизор зарадва един от изрядните си данъкоплатци малката врачанска община Мизия. Всички, предплатили пълния годишен размер на дължимите данъци и такси до 30 юни, получиха отстъпка от 5% и възможност да спечелят голямата награда - чисто нов 32-инчов телевизор. Преди 11 години общината в Перник също награди съвестен данъкоплатец с телевизор, като отново имаше хиляди желаещи за черната техника.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама