Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14495674 www.bgdnes.bg

Бум в търсенето на магарета

Легендарна ферма разпродава всички дългоухи

Легендарната ферма за магарета във вилната зона на Трън остава само с един представител! Това разкри пред "България Днес" ветеринарният лекар Николай Николов, който отглежда дългоухите животни като хоби и от голяма любов.

Оказва се, че много хора идват при медика, научили за фермата от свои близки и медийни публикации, за да поискат да си вземат магаре и за своя двор в местността Китка на пограничния град, където е пълно с вили.

Реклама

"Желаят даже и по две да си вземат. Много ги харесаха. Едно женско им дадох и сега останаха 3. Искат ги и трите, без значение за колко пари. Нека да ринат фъшкии, да видят колко много е работата и как няма делник и празник в грижата за животните", смее се д-р Николов, който скоро ще навърши 75 години.

Ветеринарят е категоричен, че ще се раздели с още две от любимите си магаренца, а за себе си ще остави само едно - като музеен експонат. Да качва на него правнучките, туристи и любители на дългоухите животни.

"С малката пенсийка спасявам фермата ми за магарета. Никога не съм получавал субсидии, никой не ми помага, а разходите се качиха тройно покрай скока на цените. Но не се оплаквам - ще се боря докрай. А накрая ще си оставя едно магаренце. Пък ако ме надживее - да ме товарят в каруцата и да го впрегнат да ме откарат с него", показва и малко доза черен хумор д-р Николов.

Кандидат-купувачките на неговите питомци четкат ветеринаря, че изглежда с 20 години по-млад. Една от тайните се крие в магарешкото мляко, което помага на балканджията и по време на ковид кризата.

"Магарешкото мляко има неподозирани лечебни качества срещу коронавируса. То укрепва имунитета, дава сила и енергия и помага в битката срещу заразите. Оттогава се чувствам много по-свеж, бодър, трудоспособен, сякаш все едно ще литна скоро. Това никога не е било, а не съм първа младост. Никога в последните десетилетия не съм се усещал толкова енергичен, зареден и с добър тонус", казва още Николай Николов.

Четете още

Магарета са солисти на банда
Магарета са солисти на банда

Магарета са солисти на банда

Магариадата се завръща
Магариадата се завръща

Магариадата се завръща

Кръстиха магаре на вируса
Кръстиха магаре на вируса

Кръстиха магаре на вируса

Топлят магарета с лампи

Топлят магарета с лампи

Реклама
Реклама
Реклама