Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14495764 www.bgdnes.bg

Даскал №1 учи без пари болно момиче

Светослав Маджаров дава пример 

Миглена е с 50% ТЕЛК, но е пълна отличничка 

Светослав Маджаров от Шумен е най-добрият млад учител в България.

Престижната награда получава само преди седмица, а причината за това е, че безвъзмездно дарява шофьорски курс на момиче с увреждане. Освен учител по физическо Светослав е и автоинструктор през свободното си време.

"Всяка година млади хора искат да помогнат на даден абитуриент с костюм, рокля или превоз за бала. За съжаление моят костюм отдавна не е по модата, а и колата ми не е особено лъскава, затова се отказах от този вид жест", шегува се Маджаров. По негови думи мнозина от учениците мечтаят за шофьорска книжка, но има и такива, които не могат да си я позволят заради цената. Именно това го вдъхновява да дари шофьорски курс на прилежен абитуриент.

Реклама

Автоинструкторът споделя идеята си в социалните мрежи, където вълна от съпричастност го залива. Мнозина са очаровани от добротата му и предлагат още помощ.

"Реших да избера абитуриент по няколко критерия, които са много важни за мен. Първият беше да е в по-затруднено социално положение, а вторият - да е прилежен ученик, успехът му да е добър и да посещава часовете редовно", разказва учителят. По думите му трябвало да избира между десетки кандидати, които бързо били отсети заради това, че не отговарят на изискванията.

"Много съм щастлив от избора, който направих. Момичето се казва Миглена и е от близкото до Шумен градче Каспичан. Беше ми написала прекрасно съобщение, което бе граматически издържано и с абсолютни пунктуационни правила", с гордост разказва Светослав.

Животът на Миглена я среща с безброй трудности. Баща й е починал преди няколко години, а майка й е безработна. Младото момиче е истински герой, защото е и с 50% ТЕЛК, тъй като страда от хидроцефалия (натрупване на гръбначномозъчна течност в кухините на мозъка).

"Нямам търпение да започнем шофьорския курс, защото това момиче е много амбициозно и заслужава всичко най-добро в живота", заключи Светослав.

Браво!

Четете още

Фенове на ЦСКА помагат на болно момиче

Фенове на ЦСКА помагат на болно момиче

Ники Кънчев събира звездите в помощ на болно момиче
Ники Кънчев събира звездите в помощ на болно момиче

Ники Кънчев събира звездите в помощ на болно момиче

Виктор Калев спасява момиче
Виктор Калев спасява момиче

Виктор Калев спасява момиче

Концерт за болно момиче

Концерт за болно момиче

Реклама
Реклама
Реклама