Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14495873 www.bgdnes.bg

11 г. решетки за опитал да ликвидира жена си

Нахлува в дома й, стреля по нея, първия път не я уцелва, после пистолетът засича

Окончателно!

11 години затвор получи мъж, стрелял по бившата си спътница в живота, след като прониква в апартамента й. Върховният касационен съд закова стрелеца с тази присъда по обвинения във влизане с взлом и опит за убийство и държане на огнестрелно оръжие без разрешение.

Реклама

Проблемите във фамилията започват година преди да се стигне до разминалия се на косъм да стане кървав екшън.

Подсъдимият и пострадалата живеят на семейни начала години наред, но през 2018 година се разделят заради упражнявания от него физически и психически тормоз. Често между двамата има скандали, а агресивният тип не един път посяга на половинката си. Шамарите и тупаниците се превръщат в част от ежедневието на 41-годишната жена.

След раздялата им, която не минава никак безпроблемно, мъжът заминава да живее и да работи в Германия. Не минава много време и бабаитът започва да пише на бившата си в социалните мрежи. Настоява да подновят връзката си, като твърди, че много я обича и съжалява за тормоза. Твърди, че повече няма да й посегне никога. При всеки един от отказите истинската същност на мъжа отново се появява на бял свят и той става агресивен. Не след дълго започват да валят и заплахи. Въпреки че са отправени от хиляди километри, жената се страхува за живота си. Бившият й другар в живота я заплашва, че ще я застреля и ще запали къщата й.

В средата на февруари 2019 година агресивният тип се завръща в Благоевград. На черно успява да се снабди с газов револвер и няколко бойни патрона. Впоследствие мъжът преработва оръжието в бойно и започва да планира убийството на бившата си жена.

Събрал кураж и изготвил план за действие, на 19 февруари около 4 часа сутринта бабаитът счупва външното стъкло на прозореца на кухнята в къщата и нахлува в дома на ексизгората си. Жената се събужда от шума на чупещи се стъкла и се заключва в спалнята си. Това не спира агресивния тип. Нападателят хваща дръжката на вратата на спалнята и я изкъртва. Вече в стаята, вади преработения револвер и го насочва към 41-годишната жена. Следва изстрел, който по случайност не уцелва жертвата. Бандитът се пробва отново, но този път оръжието засича, като патронът не може да излезе от барабана. В същото време жената започва да пищи и да вика за помощ. Бандитът вижда, че в къщите наоколо започват да светкат лампи и решава да се омете, преди някой да го сгащи.

Мята се на колата си и изчезва. След това прави и опит да напусне страната. Хваща го страх, че екссъпругата му ще звънне на ченгетата веднага и ще им разкаже всичко. Оказва се прав. Жената се обажда в полицията, казва точно кой се е опитал да я убие и каква кола кара. Органите на реда веднага пускат нескопосаният кримитип за общодържавно издирване и това дава резултат само след няколко часа.

Реклама

При опит да напусне страната бабаитът е задържан на ГКПП Видин и тикнат в ареста. На първа инстанция окръжният съдия Петър Пандев заковава престъпника с 12 години решетки. Пред Апелативния съд в София присъдата е намалена на 11 години и именно такава я оставиха и върховните магистрати в столицата. Опасният тип вече е приведен в Централния затвор в София при първоначален строг режим на изтърпяване.

 

Подобна присъда за свищовлия

Свищовлията Кирил влезе в затвора за 10 години за опита за убийство. Бандитът бе осъден окончателно през 2020 г. с решение на Върховния касационен съд.

Кървавият екшън се разиграва на ул. "Студентска" в Свищов през 2014 г. Тогава Кирил управлява лек автомобил по улицата, а пострадалият се включва в движението от странична улица с управляван от него товарен автомобил "Татра". Кирил се ядосва от нарушението на колегата си на пътя и му отнема предимството. Принуждава Мартин да спре, като спира пред тира с колата си.

Кирил излиза от колата и взема оръжието със себе си. Доближава кабината на товарната машина, където между двамата водачи се развихря свада, която приключва с изстрел в гърдите. За щастие след оказана навременна медицинска помощ и операция простреляният е спасен. Кирил е арестуван веднага след опита за убийство и от две години вече излежава присъдата си при строг режим на изтърпяване.

Четете още

Внучката на убитата актрисата Виолета Донева е вменяема, психиатри я заковаха и отива на съд

Внучката на убитата актрисата Виолета Донева е вменяема, психиатри я заковаха и отива на съд

ЗВЕЗДНА АКЦИЯ ЗА ИВАНЧЕВА: Спенс и Лора Караджова искат помилването й

ЗВЕЗДНА АКЦИЯ ЗА ИВАНЧЕВА: Спенс и Лора Караджова искат помилването й

Реклама
Реклама
Реклама