Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14515837 www.bgdnes.bg

КРАЙ! Георги Семерджиев остава в ареста без право на обжалване

Съдиите смятат, че джигитът може да се укрие

Георги Семерджиев остава зад решетките без право на обжалване. Това реши тричленен състав на Апелативния съд в София преди броени часове.

Апелативните магистрати се съгласиха с изводите на Софийски градски съд за наличие на реална опасност от извършване на престъпление и от укриване, в случай че мярката за неотклонение на подсъдимия бъде изменена в по-лека. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Реклама

Георги Семерджиев беше признат за виновен за това, че около 23 часа на 5 юли миналата година на столичния бул. "Черни връх" по непредпазливост причини смъртта на двете млади момичета Хариет и Христина. На първа инстанция Семерджиев получи 20 години затвор и трябва да плати 850 бона кръвнина на близките на жертвите. Присъдата на ексфутболиста не е окончателна. Предстои делото да продължи в Апелативния съд в София, тъй като Семерджиев е обжалвал решението на градските магистрати. 

Срещу татуирания джигит имаше повдигнати цели пет обвинение и по всички тях Семерджиев бе признат за виновен и получи отделни присъди. По обвинението за причиняване на смърт на над едно лице по непредпазливост съдията Стефан Милев го закова с 16 години затвор. Виновен е и за това, че е шофирал след употребата на амфетамин и метамфетамин. По това обвинение получи 2 години и шест месеца затвор.

Бившият футболист е признат за виновен също, че на 10 юни миналата година е показал фалшива шофьорска книжка, уж издадена от Швейцария, което се оказа неистина. За това престъпление Семерджиев е закован с 5 години решетки.

За фалшивите номера на колата съдия Милев му даде 11 месеца лишаване от свобода, а за притежанието на метамфетамин - 3 години решетки и глоба от 7 хилядарки.

Общо най-тежкото наказание възлиза на срок от 16 години лишаване от свобода, което се увеличава до 20 години затвор. Тъй като по нашата законодателна система в сила влиза само най-високата присъда, не се комбинират всички.

Софийският градски съд уважи в някаква степен искането на наблюдаващия прокурор Чавдар Железчев, който поиска от градските магистрати 15 години затвор за убийствата, но присъдата да бъде увеличена с 1/2 заради множеството утежняващи вината обстоятелства - Семерджиев е карал след употреба на наркотици, без книжка, имал е множество предишни нарушения, бил е осъждан за хулиганство и притежание и разпространение на дрога, шофирал е с висока скорост, минал е на червено и е избягал от мястото на катастрофата, не е опитал да помогне, а се е укрил. В крайна сметка съдия Милев уважи искането на държавното обвинение в някаква част и определи 20-годишна присъда за Семерджиев. Именно такова бе желанието на адвокат Пламен Димитров, който представлява роднините на Хариет. Майката на загиналото момиче Диана Стефанович не изпусна заседание.

Предстои делото да продължи при апелативните магистрати в столицата.

Четете още

20 години решетки за Георги Семерджиев

20 години решетки за Георги Семерджиев

Георги Семерджиев проговори: Не бях аз зад волана!

Георги Семерджиев проговори: Не бях аз зад волана!

Реклама
Реклама
Реклама