Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14522662 www.bgdnes.bg

ВНИМАНИЕ: измама в интернет! Пращат хищни животни по пощата

Нова измама в интернет 

4000 лв. предлагат доставка на каракали и сервали, могат да се купят дори на изплащане 

Доли ЛУКАНОВА

Плащаш 4000 лева и получаваш хищник за домашен любимец. В интернет циркулира обява за каракали (котка, подобна на рис – б.а.) и сервали (близък до леопарда - б.а.), които могат да се вземат дори на разсрочено плащане, показва разследване на "България Днес".

Реклама

Свързахме се чрез обява с продавачите на екзотични видове, представяйки се за истински купувач. Още същия ден получаваме съмнителен отговор. В него продавачите уверяват, че хищниците са "социализирани и нежни". Гледат се в къща и са захранени с шише.

"Нашите възрастни котки идват от най-добре подбраните европейски развъдници, което гарантира най-доброто качество на млади котенца без генетични дефекти. За да имате сервал у дома, не е необходимо разрешение за отглеждане на този вид. Моля, обадете ми се преди покупка", гласи още писмото.

След кратка кореспонденция успяваме да разберем, че на животните са направени всички необходими изследвания и нямат никакви заболявания. Потребителят Cattery, който се е отбелязал, че живее в софийския кв. "Абдовица", е категоричен, че купувачът ще получи паспорт на чипирано, обезпаразитено и здраво животно. Продавачът ни предлага и ценова листа с различни видове животни. От каталога става ясно, че каракалът струва 4000 лв, а африканският сервал 3000 лв.

За да получите мечтаното животинче, измамниците искат да преведете парите предварително и да им изпратите личните си данни, като три имена и точен адрес. Ако го направите, единственото, което ще се случи, е, че сметката ви ще олекне със стабилна сума пари, а от поръчаното животинче няма да има и следа.

Дори и такова да пристигне у нас, българското законодателство категорично забранява отглеждането на хищници вкъщи. Да пуснете в дома си каракал или сервал е много опасно, защото тези животни са изключително силни, правят поразии и инстинктът им на хищник никога не може да бъде потиснат.

Реклама
Реклама
Реклама