Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14529667 www.bgdnes.bg

Бракоразводният адвокат Виктор Георгиев алармира: Нов бум на дела за домашно насилие!

 

Съдиите затрупани с подобни казуси, споделя юристът, блеснал в "Гласът на България" 

Истински бум на дела за домашно насилие в съдилищата!

За проблема алармира пред "България Днес" бракоразводният адвокат Виктор Георгиев. Юристът блесна с великолепно участие в "Гласът на България" и грабна симпатиите на журито и зрителите. След победния му ход в риалити формата правистът продължава с делата пред Темида на разделящи се двойки, значителна част от които са придружени с данни и обвинения в домашно насилие.

Реклама

"По едно от делата на мой клиент имаше смяна на съдия и дълго време не бяха насрочвани заседания. Оказа се, че новата съдийка е наследила над 480 висящи дела, като поне една трета от тях са за домашно насилие", споделя адвокат Георгиев, който изправи на крака публиката с изпълнение на един от големите хитове на Фил Колинс.

Юристът е категоричен, че дългото време на изолация по време на COVID пандемията стои в основата на разклащането на семейния живот и устоите на брака.

"Мнозина ги е срам да си признаят, че в дома им има проблем. Този тип неща все още са табу у нас. Както и психическите заболявания като депресията. Ходи се при роднини, които да дават акъл, вместо да се потърси помощта на специалисти", отчита адвокат Георгиев.

В началото на април с два куршума в гърдите бе убита младата майка Кристина Благоева. Соченият за убиец - бившият й приятел Калоян Каймакчийски, беше задържан и тикнат в ареста. Преди да си отиде, Кристина оставила бележка, че ако нещо се случи с нея, трябва да се търси отговорност тъкмо от Калоян. Подобни случаи, за жалост, напоследък стават все по-чести.

Четете още

Калоян следил с GPS убитата Кристина, тормозил я години наред

Калоян следил с GPS убитата Кристина, тормозил я години наред

САМО В "БЪЛГАРИЯ ДНЕС": Ето го Калоян, убил Кристина! Направил е пълни самопризнания!

САМО В "БЪЛГАРИЯ ДНЕС": Ето го Калоян, убил Кристина! Направил е пълни самопризнания!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама