Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14529749 www.bgdnes.bg

Габи е супергерой с 50 мозъчни вливания

Борбата й за живот е за пример 

Децата не искат да си играят с нея, но момиченцето не спира да се усмихва 

50 успешни мозъчни вливания за две години преживява малката Габи. Въпреки крехката си възраст лъчезарното момиченце води тежка битка за живота си.

"Нашето дете празнува 50 успешни мозъчни вливания за две години! Детето със суперсили Габи, което в началото на 2021 г. претърпя 3-часова мозъчна операция, за да бъде вкаран съответен имплант, и от тогава през две седмици влиза в болница за животоспасяваща ензимо-заменяща терапия! 50 пъти беше събудена в 6,30 ч., 50 пъти й беше взета кръв от пръсти и вени, 50 пъти с игла се боде кожата на главата с риск за мозъчна инфекция, 50 пъти й се бинтова главата, 50 пъти се махаха лепенките от косата с йод-бензин, 50 пъти тя трябваше да седи кротко в продължение на 5-часово вливане... 50 пъти беше за пример, стоя мирно, не плака истерично, само тихичко понякога и за малко, 50 пъти беше похвалена като най доброто дете на света", споделя прочувствено нейната майка Мария Ботева.

Реклама

В рамките само на една година Габи загубва повечето си умения - спира да ходи и губи говора си, но въпреки това намира начин за комуникация.

"Тя е детето, което не спря да се усмихва и да раздава любов, детето, което не мрънка и не се оплаква, детето, в което всички се влюбват, защото носи най-чистото сърце на света! Габи често е сочено с пръст от други деца, които казват "Ма тя как да си играе с нас, като нищо не може да прави"... Ооо, колко много може тя и всички като нея! Децата като Габи са супергероите, за които няма филми! Ако в България бяха поне малко интегрирани и приети, нямаше да има такива въпроси... Срещата с дете като Габи може само да ни учи и вдъхновява, но ако успеем да подходим без страх и чукане на дърво", казво още Мария.

И отправя апел: "Ако видите дете като Габи, му помахайте и му се усмихнете и разкажете на вашето дете колко е смела и силна! И че тези деца също празнуват своите малки големи крачки и своите успехи!".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама