Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14536111 www.bgdnes.bg

ИЗВЪНРЕДНО! Убиха Къро и жена му в Южна Африка, жертвите на атентата са общо 4

Красимир Каменов-Къро и жена му са убити в дома им в южноафриканския град Кейптаун, съобщиха БНТ и Би Ти Ви. Новината беше потвърдена от местния сайт "Дъ Саут Африкан"

Първоначално се появи информация, че разстреляни също са детето им и детегледачката. По информация на Нова телевизия децата на Къро са били на училище и са живи и здрави.

Реклама

По неофициална информация срещу тях е бил извършен атентат.

Говорителят на Южноафриканската полицейска служба (SAPS) полковник Андре Траут каза, че четирите тела са били открити около 8:20 часа в четвъртък, съобщава "Дъ Саут Африкан". По негови думи жертвите - две жени и двама мъже, са на възраст между 40 и 50 години и се предполага, че са от български произход.

"Полицията беше извикана на местопрестъплението, след като беше направено откритието", каза Траут. Мотивите за масовото убийство предстои да бъдат установени.

По случая са назначени криминалисти за тежки и тежки престъпления. Експерти от местопрестъплението все още преглеждаха мястото на убийството към 12:35 в четвъртък.

През март тази година Къро беше обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на бившия полицай Любомир Иванов, показно разстрелян в София в началото на 2022 г.

Иванов беше бивш шеф на "Криминална полиция" в едно от столичните районни управления, напуска системата през 2014 г. През 2018 г. го издирваха с Интерпол като участник в престъпна група за производство и продажба на нелегални цигари.

Преди време Каменов също беше обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол по искане на българските власти.

Според източници на "По света и у нас" се разследва и връзката на Къро с още три убийства - на боса от ВИС Мето Илиенски, и на "Братя Византийци" - Радослав и Николай Бикови.

Четете още

Разследват Къро за още три убийства

Разследват Къро за още три убийства

Погнаха Къро за убийство на ексченгето Любо

Погнаха Къро за убийство на ексченгето Любо

Реклама
Реклама
Реклама