Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14575000 www.bgdnes.bg

КОШМАР! Баща без око мизерства с трите си деца

 Да помогнем!

Малчуганите мечтаят за телефони 

Николай е изключително отдаден в грижите си за Никол, Симона и Калоян, но се нуждаят от средства, за да оцелеят 

Баща със сериозни здравословни проблеми едва оцелява с трите си деца!

73-годишният Николай Дойнов отглежда абсолютно сам 9-годишните Никол и Симона и баткото Калоян (13 г.). Изключително отдаден, добър и грижовен е таткото, но за съжаление с тежка съдба. Доскоро Николай е работил, получава и пенсия и е успявал да се грижи за своите деца. След онкологично заболяване и наложителна операция му е отстранено едното око и в момента възрастният мъж няма никаква възможност да работи.

Реклама

Историята на бащата и трите му деца разтърси България преди време, след като малчуганите бяха взети от социалните по време на пандемията. След съдебна битка бяха върнати на баща си през лятото на 2021 година. Тогава Дойнов преживява много тежко раздялата с тях, не спира да плаче от мъка и затова не иска да се стига до ново отнемане, което ще го съкруши.

"Малчуганите се нуждаят от средства, за да могат да оцеляват, докато Николай се стабилизира, защото пенсията му е ниска и не биха могли да се справят. Децата имат нужда от дрехи и обувки - за Никол и Симона - 32 номер, за Калоян - 39 номер. За Калоян дрехи - 146 см, а за момичетата - дрехи за 10-11 години. Семейството има нужда от храна, необходими са им още и комплекти и завивки - за спалня (150/220) и за единично легло (90/200). Децата се нуждаят от два броя столове за ученически бюра. Ученически материали и раници също са им нужни", разказват от благотворителната организация "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще".

Калоян, Никол и Симона имат голяма мечта - да притежават телефони, но за съжаление Николай не може да им купи. "Затова ако имате устройства, които не ползвате и желаете да подарите на децата, молим да се свържете с нас", добавят от организацията.

Всеки, който желае, може да подкрепи каузата за семейството чрез сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗПДБ

Основание: Дарение за кауза на Подай ръка - 06

PayPal: [email protected]

Телефон за връзка - 0893 025 067

Четете още

С 300 лв. баща сам гледа три деца

С 300 лв. баща сам гледа три деца

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама