Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14582001 www.bgdnes.bg

Задържаха човек на Петьо Еврото

Арестът се случи пред сградата на БТА

Задържана приближен до издиравния Петьо Петров - Еврото!

Мъж, сочен за приближен до обявения за издирване бивш следовател Петьо Петров, бе задържан преди да даде брифинг на тема "Осемте джуджета" отвътре и порочните методи за овладяване на съдебната система" в БТА. Става дума за Кристиян Христов, собственик на компанията за производство на асаньори "Изамет". Именно от нея тръгна скандалът, известен като ,,Осемте джуджета".

Христов е задържан пред входа на БТА от служители на ГДБОП, информира БТА. Той не оказал съпротива, макар и няколко минути да настоявал първо да даде преконференцията и след това да бъде отведен от полицаите. Служителите на МВР заявили, че трябва да тръгне с тях сега "за разговор" и едва след това ще може да даде пресконференция.

Реклама

Формалният собственик на дружествата „Изамет“ Кристиян Христов е работил за Любена и Петьо Петрови и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури, пише в анонса на пресконференцията, която Христов трябваше да даде.

Бившият собственик на компанията Илия Златанов разказа, че е бил принуден от Петров да я прехвърли на Христов, след като му съдействал в имотен спор със сина му.

По-рано днес пък екссъпругата на Еврото - Любена Павлова, даде интервю пред Антикорупционния фонд, в което твърди, че именно напусналият следовател е автор на писмото със заплахи към главния прокурор Иван Гешев.

Задържането на Христов обаче не е свързано с "Осемте джуджета", твърди "24 часа". Прокуратурата е постановила той да бъде арестуван по разследването, заради което в понеделник вечерта имаше акция в известен столичен ресторант, а Петров и Размиг Чакърян-Ами бяха обявени за издирване.

Четете още

Бившата на Пепи Еврото проговори! Той написал писмото от Мечо Пух до Гешев

Бившата на Пепи Еврото проговори! Той написал писмото от Мечо Пух до Гешев

Няма да погребват Къро!

Няма да погребват Къро!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама