Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14618922 www.bgdnes.bg

Мистерия къде и как е починал Брат Галев (Вижте какво казаха лекари, общинари и полицията)

Две болници отричат кончината да е при тях 

Полицията: Ангел Христов е издъхнал в имението си в Ресилово 

Мистерията къде е починал издирваният Ангел Христов-Геле, единият от т.нар. Братя Галеви, се заплита все повече.

Заедно с Пламен Галев той бе издирван от 11 години от Интерпол. Неочаквано в събота вечер се разбра, че Христов някак си се е озовал в България и е починал от инфаркт.

Реклама

Обявено бе, че смъртният акт е издаден от община Дупница въз основа на съобщение за смърт от лечебно заведение в града.

"Длъжностното лице, което е на разположение събота и неделя, при предоставяне на необходимите документи (съобщение от медицинско лице и документ за самоличност) е издало смъртен акт на Ангел Христов", каза пред БНТ кметът на Дупница Методи Чимев.

По информация на "България Днес" личната карта на Ангел Христов е изтекла през 2018 г., тоест той не е имал валиден документ за самоличност.

"Няма значение, че личната карта на покойника е изтекла през 2018 г. При издаването на смъртния акт се предоставя съобщение за смърт и документ, който удостоверява самоличността. Община Дупница е издала смъртния акт, защото получихме съобщение от болнично заведение в Дупница и ни предоставиха изтеклата лична карта", каза пред "България Днес" Христо Апостолов, пиар на община Дупница.

На въпроса кое е болничното заведение, от което е получил съобщението за смърт, Апостолов каза, че не е упълномощен да сподели тази информация, но ни насочи, че в Дупница има две болници - "Св. Иван Рилски" и "Св. Иван Рилски 2003".

"При нас не е попадал пациентът Ангел Христов. По наша информация съобщението за смъртта му е написано от частната болница на д-р Лефтеров "МБАЛ Св. Иван Рилски 2003", съобщиха от държавния медицински център.

Реклама

"Това не отговаря на истината. Този пациент не е бил при нас и не сме пускали съобщение за смърт до общината, категорични бяха от управата на частната болница "Св. Иван Рилски 2003".

След повторен разговор на репортер на "България Днес" служителка от общината, непожелала да каже името си, заяви: "Документът, удостоверяващ кончината на Брат Галев, е издаден от община Дупница на база съобщение за смърт от частната болница на д-р Лефтеров".

Мистерията около смъртта на издирвания се заплете още повече, след като областната дирекцията на полицията в Кюстендил съобщи, че Ангел е починал в имението си в дупнишкото село Ресилово.

"На 3 юни служители на районното управление са получили сигнал, че в дома си в село Ресилово е починал 53-годишен мъж, обявен за международно издирване. Служителите са установили, че има издадено съобщение за смърт от лекар от дупнишка болница, издаден е и смъртен акт. Трупът е закаран за аутопсия в столична болница", написаха в сайта си от МВР.

Четете още

Ето какво е довело до смъртта на Ангел Христов

Ето какво е довело до смъртта на Ангел Христов

Проверяват убит ли е Брат Галев

Проверяват убит ли е Брат Галев

Мистерията се разплита! Ето къде е починал Ангел Христов от братя Галеви

Мистерията се разплита! Ето къде е починал Ангел Христов от братя Галеви

Шок! Единият от братя Галеви се върна в България и почина от инфаркт

Шок! Единият от братя Галеви се върна в България и почина от инфаркт

Реклама
Реклама
Реклама