Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14654620 www.bgdnes.bg

МВР дебне за Пламен Галев

Баретата, Лашов, Тоци, Стъклето и Каплата си казаха сбогом с Геле

Цивилни ченгета наблюдават дискретно опелото на Ангел Христов, коли без опознавателни знаци кръжат около църквата

МВР е започнало много сериозно разследване дали и другият от Братя Галеви – Пламен, не е в България, научи "България Днес" от свои източници в полицията и прокуратурата. Както е известно, издирваният Ангел Христов се оказа неочаквано завърнал се у нас, макар и мъртъв. Има подозрения, че двамата братя може да са се върнали заедно и в момента тече проверка дали това е така.

Реклама

"Издирвателните действия спрямо Пламен Галев не са приключвали никога! Издирва се в Дупница, Кюстендил и в цялата страна." Това казаха за "България Днес" от полицията и прокуратурата в Кюстендил.

На погребението на Ангел Христов в четвъртък цивилни полицаи се смесиха с опечалените и внимателно слушаха какво си говорят те. Целта е била да се разбере нещо за другия от "братята" - Пламен. Няколко коли без разпознавателни знаци също бях паркирани близо до погребението, като от тях най-вероятно са били заснемани всички присъстващи.

Подозренията, че и другият "брат" Галев може да си е дошъл, идват от факта, че Ангел и Христо винаги са правили всичко заедно и са неразделни. Независимо дали в съда, в отряда за борба с тероризма, по време на сделки и дори в ДЕА, Галеви са винаги заедно. Затова се предполага, че е много възможно да са се прибрали заедно в България.

И макар Пламен Галев да не се появи на опелото на Геле за сметка на това Златко Баретата, Пепи Лашов, Апостол Чакалов-Тоци, Владимир Ангелов-Стъклето и Васил Капланов-Каплата си казаха последно сбогом с Ангел Христов. Опелото беше водено от отец Георги Паликарски на 8 юни в дупнишката църква "Св. Георги Победоносец". После Геле бе погребан при църковните добродетели в гробищния парк.

Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата, дойде, въпреки че трудно ходи и изпрати Геле. Баретата е бивш командос, който, след като в началото на 90-те години на миналия век напуска Отряда за борба с тероризма, се занимава с охранителна дейност, търговия с петролни, химически и фармацевтични продукти, собственик е на бинго и игрални зали. През 2013 г. Баретата и още 20 души, станали известни като Фирмата, са подсъдими за разпространение на наркотици. На 29 януари, докато влиза в Съдебната палата, тъй като е на дело, е прострелян с четири куршума - два в корема и два в крака. Така и не се разбира кой е стрелял по Иванов. Междувременно по делото за Фирмата Баретата получава 6 години и половина затвор, но не влиза зад решетките, тъй като е изтърпял наказанието си под домашен арест. В началото на 2018 г. по други дело, за ръководене на престъпна група, е окончателно оправдан.

Реклама

На опелото на брат Галев редом до Баретата стоеше известният столичен бизнесмен Пепи Лашов. За Лашов е известно, че бил близък с висаджийския бос Георги Илиев. Дълги години управлява заведението на Главния в Слънчев бряг и в София. Някои от висаджийските местенца преминаха в негово владение след убийството на Георги Илиев. Лашов стана собственик на над 50 кръчми. Някои от тях бяха чалга кръчмите "Найт клуб", култовият ресторант "Кумбаре". Собственик е и на лъскавия "Буда бар". До ден днешен столичанинът, твърди че нищо не е наследил, а е откупил всичко от вдовицата на Главния Мая Илиева.

Васил Капланов-Каплата също се появи. Каплата нашумя в публичното пространство около изчезването на Янек Миланов от Дупница през юли 2020 г. Тогава Миланов и Капланов се срещнат, за да уреждат лични взаимоотношения, а след това Янек изчезна безследно и до ден днешен няма никаква следа от него. Връзка между двамата така и не е доказана. Капланов обаче беше осъден на 1 година заради заплаха за убийство, отправена към Димитър Недев и семейството му, който бе приятел на Янек. Делото срещу Каплата продължава на втора инстанция.

Други двама от старото обкръжение на Братя Галеви също си взеха последно сбогом с Ангел Христов. Става въпрос за Апостол Чакалов-Тоци и Владимир Ангелов-Стъклето. Двамата бяха подсъдими заедно с Братя Галеви за организиране и ръководене на престъпна група. Именно след присъдите си по това дело Галеви избягаха, а Тоци и Стъклето полежаха по няколко години в затвора и оттогава не се чува нищо за тях.

Погубил го откъснал се тромб

Източници на "България Днес" казаха, че Геле е страдал от рак на белия дроб от няколко години. Откъснал се тромб предизвиква инфаркта на Христов.

Четете още

(Снимки) Златко Баретата погреба брат Галев

(Снимки) Златко Баретата погреба брат Галев

Слухове съживиха Брат Галев

Слухове съживиха Брат Галев

Братя Галеви - антимафиоти и... мафиоти

Братя Галеви - антимафиоти и... мафиоти

Търсят връзка между смъртта на Брат Галев и Къро

Търсят връзка между смъртта на Брат Галев и Къро

Реклама
Реклама
Реклама