Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14691206 www.bgdnes.bg

3 рецепти срещу рак патентовал д-р Петър Димков-внук

Стотици изпратиха единствения наследник на прочутия билкар в последния му път

Издъхнал от инфаркт, докато коси тревата си

"Д-р Димков не се пестеше, работеше постоянно. Онзи ден го чух, после разбрах, че е косил двора си и внезапно му е прилошало. Инфаркт... Дълго опитвали да го реанимират, но не успели да го спасят. А малко преди да си отиде, бе патентовал три рецепти срещу рак."

Реклама

Това сподели г-жа Георгиева, една от жените, работили повече от 10 години заедно с офталмолога д-р Петър Димков, внук на прочутия народен лечител, на когото е и кръстен. Той си отиде в събота на 65 години, а за кончината му пръв съобщи директорът на Александровска болница проф. Александър Оскар.

Стотици колеги изпратиха в последния му път доктора, който приживе бе благ, хрисим и добър човек. Обожавал да готви и това било едно от тайните му хобита. "Всеки ден приготвяше рецепти, които майка му - Лили Димкова, му даваше. Правеше невероятно вкусни неща", съобщи Минка Евтимова, дългогодишна сестра, работила с Димков.

Да поднесат цветя и изпратят офталмолога дойдоха и десетки пациенти, на които докторът е помогнал през годините. "Само като го чуех или се виждахме, вече се чувствах по-добре", каза за него Захари Петков, спасил окото му преди време. Възрастният мъж бе заболял от паркинсон, но дойде и запали свещ за "светлия доктор".

Д-р Петър Димков-внук използва старите рецепти от дядо си, като голяма част от тях бе дооформил в книжки и свои добавки.

"Аз продължавам да използвам всички негови материали, рецепти и методи. В някаква степен те са малко трудни за прилагане, но това не значи, че са невъзможни. Дядо ми смяташе, че когато човек е болен сериозно, това е своего рода карма от миналото, която сега изкупува. Той твърдеше, че за да изкупиш стари грехове, трябва да вложиш нещо от себе си, даром нищо не се дава. Даром дори не можеш да оздравееш. Човек трябва да положи усилия, за да се спаси от болките и болестите", казваше приживе Димков.

Реклама

Съсипана от новината за кончината на сина си е и майката на офталмолога - художничката Лили Димкова. 91-годишната наследничка на популярния си баща почти година не излизаше от къщи, тъй като се притесняваше от коронавирусната пандемия. Въпреки това тя не спираше да рисува лековитите си картини, а последните от тях определи като "пълни със светлина".

"Основата на живота е абсолютната любов към Бога. Всичко е светлина. Търсете я в душата си, обичайте, не мразете, не се самоубивайте с лоши мисли", съветва Лили Димкова. Възрастната жена е категорична, че не съществува смърт, а знае това от покойния си баща.

"Често ми се случва да се свързвам с татко телепатично. Лесно ни се получава контактът от отвъдното, защото неговият дух е напреднал. Той продължава лечителската си дейност и там, тъй като не веднъж съм казвала думите му, че смърт няма. И аз вярвам в това", казва Лили Димкова.

Последният път, когато баща й се е явил, й давал съвети за живота й и най-вече за духовното й развитие. "От него знам, че животът на земята е училище и трябва да се развиваш и еволюираш духовно, а това продължава и в другия свят. Нищо не свършва с живота тук", категорична е Димкова.

Синът й, който носи името на дядо си Петър, от малък искал да стане като него. Растейки около него, винаги е казвал: "Един ден и аз ще стана като дедко". И наистина става като дядо си.

Д-р Петър Димков завършва медицина през 1985 г. в Киев, Украйна. Специализира очни болести. От 1986 г. работи само в УМБАЛ "Александровска". През 2008 г. вестник "24 часа" преиздаде книгата "Българска народна медицина" на народния лечител Петър Димков - "Рецептите на Петър Димков" в 14 книги. Цикълът завърши с две книги на д-р Петър Димков със заглавие "Рецептите на Петър Димков-внук. Наследникът". В двете си книги д-р Петър Димков предлага проверени и опростени рецепти за някои от най-често срещаните заболявания, систематизирани и изпитани в практиката му за повече от 20 години.

Четете още

Почина последният наследник на Димков

Почина последният наследник на Димков

Лили Димкова, дъщеря на прочутия народен лечител: Петър Димков обичаше Русия, ноне би приел войната на Путин
Лили Димкова, дъщеря на прочутия народен лечител: Петър Димков обичаше Русия, ноне би приел войната на Путин

Лили Димкова, дъщеря на прочутия народен лечител: Петър Димков обичаше Русия, ноне би приел войната на Путин

Реклама
Реклама
Реклама