Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14749051 www.bgdnes.bg

Хлябът ПОСКЪПВА! Актьорът Антон Радичев с бесни думи срещу държавата

Хората трябва да излязат и да протестират срещу високите цени на насъщния, категоричен е Динко 

"Българите вече изпадат в безизходица и не знаят какво да правят, защото нямат пари, дори и за хляб."

Реклама

Това с мъка изрече Антон Радичев пред "България Днес", който е познат с ясно изразената си обществена позиция по редица теми. Повод за думите на актьора е не просто поредното увеличение на цените у нас, а новото поскъпване на хляба, без който българите не сядат на масата.

От 1 юли цената на насъщния ще се повиши с още 5-6 стотинки заради ръста на тол таксите, предупредиха от Съюза на международните превозвачи. Новината за това шокира мнозина българи, които и без друго трудно покриват разходите си, защото макар да е освободен от ДДС, хлябът неизменно върви нагоре.

"Не е нормално хората в страната ни да изнемогват и да не могат да си купят хляб. Солидарен съм с всички пенсионери", заяви звездата от "Оркестър без име".

На друго мнение е фолкпевицата Валя.

"Колкото и да поскъпне хлябът, никога няма да стане половин милион. Хората ще продължат да си го купуват, защото насъщният е незаменима част от българската трапеза", категорична е изпълнителката. По нейни думи хлябът е изключително важен и трябва да присъства в менюто на всеки човек, тъй като е богат на белтъчини.

"Аз самата ограничавам консумацията на хляба, за да поддържам добра форма. Но въпреки това си купувам понякога, защото съм свикнала да го слагам на масата. Хората ще се лишат от други неща в магазина, но от хляба никога", споделя Валя.

Реклама

"Като няма хляб, яжте пасти". Това е мотото не само на френската кралица Мария Антоанета, но и на актьора Енчо Данаилов, който няколко поколения българи познават като Бате Енчо. Емблематичният телевизионен водещ разкри пред вестника, че повишаването на цените у нас вече не му прави никакво впечатление, тъй като това се случва постоянно. Именно заради това Бате Енчо се старае да бъде гъвкав и когато не може да си позволи даден продукт, опитва от пазара нещо различно, но сходно.

"Ще се оправя по някакъв начин с повишаването на цените. Пенсионерите също са ясни, но да му мислят студентите. С увеличението на хляба студентският сандвич също ще поскъпне и на младежите ще им е по-трудно. А нали в децата залагаме бъдещето на България? Как да стане това, като вместо да залягат над учебниците, ще са принудени да работят, за да се изхранват", пита се Бате Енчо.

Вместо да се чуди как да се справя с постоянното покачване на цените, Ловеца на бежанци Динко Вълев призовава хората да излязат навън и да протестират.

"Само масова стачка може да помогне, за да ни чуе някой. Смешно е хлябът да поскъпва, при условие че цената на зърното падна с 30 стотинки", ядосва се Динко, който смята, че увеличението на насъщния е истинско престъпление спрямо българския народ.

Четете още

Големият наш актьор Антон Радичев: Лишавам се, за да си плащам сметките

Големият наш актьор Антон Радичев: Лишавам се, за да си плащам сметките

Антон Радичев пред "България Днес":  Немислимо е деца да плащат при личния лекар!

Антон Радичев пред "България Днес": Немислимо е деца да плащат при личния лекар!

Реклама
Реклама
Реклама