Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14756049 www.bgdnes.bg

Скриха децата на застреляния кримибос Къро

Няма дело за попечителство, казва бащата на зверски убитата съпруга Гергана

По неофициална информация малчуганите са при техни близки, но дали това е в Африка, Америка или у нас, не става ясно

Децата на застреляния в Южа Африка кримибос Къро са скрити на сигурно място. Това е направено с цел тяхната безопасност.
"И да знам къде са децата, мислите ли, че е разумно да го споделям?", отсече бащата на убитата съпруга на Красимир Каменов-Къро – Гергана, Петър Кочанов пред "България Днес". Поводът за притеснението на дядото на децата е тяхната безопасност и сигурност, след като майка им и бащата им бяха показно ликвидирани в Кейптаун, Република Южна Африка.
По неофициална информация наследниците на ексвисаджията са при техни близки, които се грижат за тях и ще се превърнат в техни попечители. Къде точно са тези роднини, няма никаква яснота.
На въпрос на "България Днес" към Петър Кочанов дали има дело за попечителство, бившият плувец каза, че не знае за такова нещо.
"Къде да има дело, кой го е завел?", чуди се Кочанов.
Има няколко непотвърдени версии относно това къде се намират децата. Едната е, че са все още в Кейптаун, където са пристигнали техни роднини и в момента се грижат за тях. Другата версия е, че са при самия Петър Кочанов. Едно от децата на Къро даже има американско гражданство, защото е родено там. Третата версия е, че малчуганите са пристигнали у нас инкогнито, за да не разбере никой.
Къде е истината най-вероятно няма да разберем скоро, но важното е децата да са добре и да се полагат грижи за тях. Едно е сигурно - с малчуганите работи специалист, които им помага да осъзнаят какво се е случило и да го преодолеят с подкрепата на близките си. Дали ще намерят утеха, ако случаят бъде разрешен и южноафриканските ченгета разкрият кой стои зад убийството на баща им и майка им, не е ясно. Още повече че както вече писахме, очакванията са това да не стане по-рано от следващите 20 - 30 години.
"Говорих с полицията в Кейптаун и ми казаха, че работят усилено. Споделиха ми, че са полицаи с повече от 35 години опит и ще работят усърдно по случая, но да не очакваме новини в близките 20 - 30 години!" Това каза Петър Кочанов - бащата на Гергана Каменова ексклузивно пред "България Днес".
Децата на Къро и Гергана останаха сирачета на 25 май. Тогава поръчковите килъри нахлуват в имота на Къро в тузарския квартал "Константия" облечени в униформите на ДЕА - американското полицейско звено за борба с наркотиците. Именно този факт обяснява защо Каменов и близките му са се оставили да бъдат вързани и закопчани. След това, проснати по очи, наемните килъри ги ликвидират от упор. На място са застреляни Къро, Гергана, охранителят им Деан и детегледачката на семейството.

 Връзка с Геле

"Трябва да се проследи има ли връзка между атентата срещу главния прокурор, убийството на Красимир Каменов-Къро и смъртта на Ангел Христов-Геле. Подозирам, че има такава връзка, но не мога да я споделя. Не вярвам, че Ангел Христов е дошъл в България, за да почине сред близките си, както се коментира. Най-логично е да отиде в болница в Обединените арабски емирства и да се лекува, не да се прибира у дома", заяви бившият силов министър пред БНТ.
Към момента от полицията и у нас, и в Кейптаун отказват информация как върви разследването за убийството на Къро. Родните власти не дават и информация дали са намерили връзка между атентата срещу Гешев, ликвидирането на Красимир Каменов и смъртта на Брат Галев - Геле. Запознати с двата случая и с историята на ъндърграунд средите от 90-те години смятат, че е възможно по нареждане на Таки Брат Галев да се е завърнал инкогнито в страна. Допуска се, че това е станало чрез връзки на Геле с каналджии, които му уреждат нелегален транспорт пеша заедно с мигранти. Целта била Брат Галев да установи контрол над някои от активите на Къро, които останаха без стопанин след убийството на ексвисаджията. Това включва няколко фирми, немалък брой паркинги в столицата, както и зеленчуковата борса в "Слатина". Към момента няма категорични данни това да е така, но много случайности се насъбраха последните месеци.

Четете още

Децата на Къро под охрана и с психолог

Децата на Къро под охрана и с психолог

Замитат разследването за убийството на Къро

Замитат разследването за убийството на Къро

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама