Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14992300 www.bgdnes.bg

Топ 5 места за лятна ваканция в красивата Европа

Лятото е почти в своя пик и трябва да се замислим за някоя почивка. Защо пък да не е е Европа, където е изпълнено с всякакви красиви и спокойни местенца. Ето и някои от нашите предложения за малко рахат в природата из прекрасната Европа.

На първо място Ви предлагаме о-в Форментера, Балеарските острови. 

Реклама

Средиземноморският остров се намира близо до световноизвестния парти остров Ибиса. За разлика от своя съсед, Форментера е много по-спокойно място със своите тюркоазени води, бял пясък и красиви дюни. Пейзажът е осеят с причудливи скални форми. Мястото е много диво и романтично. Най-известната плажна ивица е дълга 7 км. За разлика от другите острови в архипелага - тук няма магазини за сувенири и други търговски обекти около плажа, така че се пригответе за една настина спокойна почивка.

На второ място се нарежда Район Алентежу, Португалия. 

Когато става въпрос за летни дестинации в Португалия, това е първото нещо, което трябва да Ви дойде на ум, ако искате да избягате от тарапаната и шумотевицата. Районът се намира близо до столицата Лисабон, но е далеч от туристическия поток. Предлага много тихи плажове по Атлантическото крайбрежие. Има и фантастични места за сърф и кокетни селца като Компорта и Порто дас Баркас. Районът се слави с винопроизводството си, така че почивката ви може да бъде полята с прекрасно местно вино.

На следваща позиция се нарежда град Сет, Франция. 

Разположен на брега на Средиземно море в Южна Франция, Сет е исторически град със силна местна идентичност и култура. Описват го като "Венеция на Лангедок". Намира се близо до Марсилия и е все попредпочитана дестинация от круизните кораби. Едно от най-впечатляващите места е старото пристанище, което сякаш е застинало във времето. Тук се организират и много музикални фестивали.

Реклама

На четвърто място Ви предлагаме Езерото Блед, Словения.

Ако искате нещо повече от слънчеви бани, езерото Блед може да ви предложи разнообразни забавления.
Заобиколено от планините на Юлийските Алпи и Караванкен, околностите на езерото предлагат планинско колоездене, водни спортове, посещение на средновековна крепост, кацнала на малък остров в Блед. Найлесно до него се стига от столицата Любляна - с влак, автобус или автомобил.

И накрая стигаме до Азорските острови в Португалия.

Азорските острови са архипелаг, разположен в средата на Атлантическия океан. Те са истински рай за
авантюристи. Тук можете да наблюдавате китове или да опитате каньонинг. Не пропускайте да пробвате от
местния чай и вино, както и да се разходите в едни от най-добрите природни паркове в Португалия. 

Изборът оставяме на Вас, но какъвто и да е той, няма да сгрешите!

Четете още

Топ 5 на най-свежите коктейли, с които да се разхладите в жегите

Топ 5 на най-свежите коктейли, с които да се разхладите в жегите

Топ 5 на водопадите в България, които трябва да посетите

Топ 5 на водопадите в България, които трябва да посетите

Реклама
Реклама
Реклама