Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/16890802 www.bgdnes.bg

Убитият Пейо упояван от жена си Габриела и майка й

Шокиращи подробности изплуват покрай бруталното престъпление

Преди да бъде убит, мъжът дал проба в лаборатория, за да разбере дали го тровят

С опиати е упояван убитият Пейо Пеев при срещите с душманките си - общинската чиновничка Габриела Славова и майка й - дипломатката Красимира Трифонова! Това разкрива приятел на удушения и запален мъж, научи "България Днес". По думите му в последните месеци се е случвало Пейо да договаря родителските права, но след срещите се е чувствал замаян.

Реклама

Може да са му слагали приспиващи и психотропни вещества, а може и да са го тровили с нещо, подозира аверът на 44-годишния мъж. Преди да бъде уморен, Пейо дори е дал проба в лаборатория, за да разбере дали се опитват да го отровят.

"Пейо оставяше светлина и доброта във всичко, до което се докоснеше, и във всичко, с което се заемеше. Освен бизнесите, с които се занимаваше, "простия инженер" обичаше фотографията. Много обичаше да снима залезите, а изгревите, както обичаше да казва, са да си ги изживееш сам. Много отговорен, добър, можещ всичко млад мъж с много енергия и вяра в бъдещето и доброто до степен на наивност. Само че тези изроди не можеха изобщо да оценят какво богатство е той като човек, а напротив - приеха всичко това за слабост и се опитваха 6 години да го убият психически", коментира приятел на жертвата.

Пейо попада във филм на ужасите след запознанството си с Габриела. След като забременява, тя се покрива, за да не може таткото да припознае бебето. Години наред перспективният авиоинженер се бори за бащинските си права и се моли да вижда детето.

През това време Габриела се опитва да гради политическа кариера. Тя попада в листите за кандидат-депутати от Бургас на "Продължаваме промяната" през 2021 г. Фаталната мадама е от София, но има роднини по морето. Мести се там преди няколко години и се представя като самотна майка. После започва да работи в отдел "Превенции и младежки политики" на Община Бургас. Колегите й я описват като много интелигентна млада дама, владееща няколко езика, завършила престижни университети в Европа.

Майка й е Красимира Трифонова, която в последните 30 г. работи като дипломат. Името й нашумява през 2010 г., когато забърква сексскандал. Като консул в посолството ни в Тайланд тя обвинява посланика Камен Величков, че я преследва сексуално, пуска жалба за дискриминация и сигнал, че употребява алкохол. Сигналите карат тогавашния външен министър Николай Младенов да назначи проверка, резултатите от която отхвърлят обвиненията на Трифонова.

Реклама

Именно 54-годишната Красимира е стискала Пейо за шията във фаталната вечер, сочат разследващите. На 18 януари мъжът се среща с жена си и тъщата в автомобил на столичната ул. "Елемаг". След скандал от задната седалка дипломатката започва да души зетя, който се намира на шофьорското място. През това време Габриела го притиска към седалката и при опита му да излезе от автомобила затваря шофьорската врата.

Щом го довършват, двете жени закарват тялото в гориста местност на Витоша. Слагат го на пасажерската седалка и палят клечката, но колата не пламва. Криминалистите успяват да установят причината за смъртта - удушаване.

След разкритията Габриела и Красимира са закопчани и обвинени, че умишлено са причинили смъртта на Пейо. Мотивът е спор за попечителските права. Късно в понеделник Софийският градски съд пуска под домашен арест с електронна гривна Габриела, а майка й оставя зад решетките. Решението не е окончателно и може да се обжалва. Заседанието минава при закрити врата, за да не се разкриват интимни подробности на замесените.

Така или иначе покрай арестите се разбира истината за второто бебе на Габриела. Тя забременява от младия депутат от "Продължаваме промяната" в Бургас Велико Минков. Малко преди да се роди бебето през август м.г., тя отново изчезва, за да не може и Минков да припознае детето си. Оказва се, че в този момент бременната жена успява да навие Пейо да се оженят. Той склонява, за да може по-често да вижда дъщеря си. Така автоматично новороденият Кристиян е записан на негово име, тъй като е съпруг на майката.

"Пейо се бори за бащинството. Габриела под влияние на майка си около раждането изчезна за месеци, Той не знаеше живо ли е детето, тя жива ли е, родила ли е, не е ли. В един момент ги издири и ги заплаши, че ще заведе иск. От години сновеше София - Пловдив - Бургас и обратно. Всичко даваше за детето и трепереше дали тази ще благоволи да му даде да го види. Случвало се е да пътува 400 км и изведнъж да му кажат, че няма да го види. В периоди, когато му беше трудно със средствата, за да не харчи пари по хотели, спеше в колата само и само да може да заведе детето на детска", разказва негов приятел.

Пейо разбира цялата схема и започва да се уговаря с Велико. Двамата мъже са категорични, че имената им трябва да стоят в актовете за раждане и че трябва да упражняват родителските си права. Те завеждат дела, които се очаквало да се развият точно тази седмица.

"Аз съм биологичният баща на 4-месечното бебе, което Габриела роди, и съм 100% убеден. Това беше известно и на Пейо. Той е неин законен съпруг от едва три седмици преди раждането през август, въпреки че те имат 6-годишно момиченце. Пейо и Габриела не са имали връзка, поне за периода, в който аз съм бил с нея. Техният брак беше сключен три седмици преди раждането на моя син. Това прекрати възможността аз да мога да бъда вписан в акта за раждане като баща", коментира пред Би Ти Ви Минков. Той не крие, че е получавал "смразяващи съобщения" от Габриела: "Омразата и завистта са ти стиснали гърлото и кислород не минава в никоя посока. Разбирай го, както искаш".

Ексдепутатът се жалва, че дори в момента не знае къде е синът му и кой го гледа. Освен това се вайка, че системата за доказване на бащинство е много тромава.

Непланирано

Убийството на Пейо Пеев в София е инцидентно, непланирано, нещастно стечение на обстоятелствата. Това коментира криминалистът Ботьо Ботев пред БНТ. "Не може на такова място, където има камера, да се стигне до убийство. Нещо е възникнало между тях", смята той.

"Съзнателно някои неща в техните взаимоотношения не се доизказват. Проблемът, който съществува, е как това ще се отрази на израстването на тези невръстни деца", посочва специалистът.

Той не може да си обясни как двете жени са успели да сломят съпротивата на един мъж.

Четете още

Ботьо Ботев за удушения Пейо: Убийството не е планирано

Ботьо Ботев за удушения Пейо: Убийството не е планирано

Реклама
Реклама
Реклама