Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/16936710 www.bgdnes.bg

Заплашили с убийство пастор от църквата на Габриела и майка й

*Двете жени, заподозрени за удушаването на Пейо Пеев, членували в християнски център "Победа"

*Проповедникът категорично отказва да коментира отправяните към него заплахи

Реклама

Андрей Аврамов, пасторът на християнски център "Победа", посещаван от разследваните за удушаването на авиоинженера Пейо Пеев Габриела Славова и майка й - бившата дипломатка в Тайланд Красимира Трифонова, също е получавал заплахи за убийство, научи "България Днес".

"Няма да коментирам тази тема", каза за вестника пастор Аврамов.

За момента няма яснота какви точно са били заканите, но членове на "Победа", с които "България Днес" разговаря, са категорични, че става дума за закана за физическа саморазправа.

Не се знае и кой е отправил заканите и дали пасторът е известил за това компетентните органи. Както и ако това е станало, дали те са взели мерки.

Заканите към Аврамов са оправяни във връзка с неговата религиозна дейност, изтече от дългогодишни активисти на протестантската църква, която наскоро най-после се сдоби със свой молитвен дом в столичния квартал "Илиянци".

Християнският център "Победа" стана известен, след като се разбра, че разследваните за удушаването на Пеев Габриела Славова и майка й, както и бащата на второто дете на Габриела - Велико Минев, са свързани с организацията. Твърди се, че тримата са посещавали сбирки на "Победа", както и различни мероприятия, организирани от християнския център.

Реклама

Велико Минков, който е завел дело за бащинство на второто дете на Габриела Славова, пръв разкри, че 33-годишната шефка на отдел "Превенции на детските наркомании" в община Бургас, която е била официална съпруга на Пейо Пеев, е посещавала сбирки на християнски център "Победа". Според написаното от Минков в неговия профил във фейсбук Габриела и майка й били с двете деца на коледното празненство в църквата в края на декември. Самият той също бил там. Според публикации в медиите покана да се присъедини към купона на църквата е получил и убитият Пейо Пеев, но авиоинженерът "категорично отказал" да присъства.

"Разговор за тази църква ни връща в миналото, а трябва да се гледа към бъдещето", каза за "България Днес" самият бивш депутат Велико Минков.

Младият мъж обаче е посещавал различни събития, организирани от християнски център "Победа", разказаха негови членове. През септември миналата година например роденият в Русе бивш народен избраник е бил на водното кръщение с пикник край София на група младежи, най-вероятно от крайдунавския град. Присъствали на церемонията поясняват, че за да се държи като "старши" на групата, Велико Минков задължително е трябвало преди това да е получил такова кръщение.

По време не събитието един от младежите бил изключително ентусиазиран, разказват още те, като се провикнал "да го държат по-дълго във водата", за да се "очисти от греховете". Когато се подал след потапянето, започнал да вика силно: "Амин! Амин !Амин!".

Настояващият за бащинството на второто дете на Славова мъж наскоро публикува в социалните мрежи заканите, отправяни му от една от заподозрените за удушаването на Пеев. Те съдържат и люти клетви, завършващи обаче, кой знае защо, вместо с анатема, с "Амин".

"Проклет да бъде Велико Минков сега и навеки! Проклети да са всичките му помагачи, обладани от демони изчадия като него. Амин, амин, амин! Ако имаш дете, ще му кажа истината за теб, като те види, ще бяга и ще пищи", цитира "смразяващите съобщения", които получавал от Габриела Славова, ексдепутатът.

Каква е връзката на християнския център "Победа" с Габриела и майка й, тепърва ще става ясно.

Междувременно се разбра, че преди няколко дни българската общност в немския град Манхайм е направила панихида в памет на убития Пейо. Инженерът с корени от чирпанското село Зетьово е свързан с Германия, тъй като е завършил и живял няколко години там.

Четете още

Калин Стоянов: Не изключвам тези две злобни жени сами да са прикрили следите след убийството на Пейо!

Калин Стоянов: Не изключвам тези две злобни жени сами да са прикрили следите след убийството на Пейо!

Криминален психолог: Габриела и майка й ще прехвърлят вината за убийството върху Пейо

Криминален психолог: Габриела и майка й ще прехвърлят вината за убийството върху Пейо

Реклама
Реклама
Реклама