Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1746688 www.bgdnes.bg

Премиерът носи чужди очила

Премиерът Бойко Борисов носи очилата на друг човек.
Оказва се, че черните рамки, с които той се появи наскоро в телевизионно студио, не са негови. Той ги е заел само защото е трябвало да прочете нещо в ефир. Тепърва обаче ще си

избира негови. Всъщност диоптричните очила са на неговия колега и личен лекар - депутата Лъчезар Иванов. Това потвърди той и пред вестника вчера.
„И двете са верни - и очилата са мои, и аз го консултирам какви да избере. Съветвам го не само по такива въпроси. Не мога да кажа какви са диоптрите, защото не е коректно. Но какви очила му трябват на човек за четене - такива, каквито се изписват, когато не виждаш наблизо", заяви за „България Днес" Иванов.

Черните рамки на премиера станаха истински хит, след като той се появи с тях. Борисов ги използва, за да зачете меморандума, с който Станишев го атакува, за разбирателство и сътрудничество при изграждането на новата АЕЦ, подписан от държавната НЕК, „Росатом" и финландската „Фортум" по времето на ГЕРБ.

„Само сутрин почнах малко да не виждам. Сутрин само, а и много ситничко е написан меморандумът", оправда се Борисов. Оказа се, че премиерът е взел назаем цайсите от Лъчезар Иванов само за това предаване. Предстои той тепърва да си избере подходящи за неговото лице рамки и да определи колко точно диоптъра има.

Още в същия ден примерът на Борисов обаче бе последван и от вицето му Цветан Цветанов. Той се появи с подобни рогови рамки в пленарната зала. Той ги използва, за да прочете обясненията си за нападението над лидера на ДПС
Ахмед Доган и реакцията на НСО.

Роговите рамки на премиера обаче станаха тема за разговори в парламента. Част от депутатите в опозиция се пошегуваха, че Борисов е завидял на лидера на сините Иван Костов за неговите рамки и си е взел същите. От доста време Костов носи черни и малко по-големи рамки, с които замени предишните си доста по-семпли и незабележими.

Сред най-скъпите и блестящи очила пък са тези на новия лидер на ДПС Лютви Местан. Той разхожда в кулоарите златни рамки на „Картие .


Шефът на здравната каса с 8 диоптъра

Шефът на здравната каса и бивш депутат Пламен Цеков е първенец в парламента по диоптри - има по осем на всяко око. Заради очилата с въпросния диоптър той сътвори голям гаф преди време. Тогава беше зам.-шеф на парламентарната здравна комисия и изчете стар вариант на скандална поправка в закон, с която се разрешава рекламата на дрога.

След това пред колеги той се оправда, че огромният му диоптър е изиграл лоша шега и не е видял въпросния текст.

Надя ПАНКОВА Деяна ПАВЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама