Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1759019 www.bgdnes.bg

Боян Радев в болница

Двукратният олимпийски шампион по борба Боян Радев беше приет в болница. Легендарният български спортист има проблеми с краката, които дълги години крепяха огромното тяло на исполина. Знаменитият колекционер на картини и антики е във Военномедицинска академия за втори път.

"Добре е, не е нищо спешно - коментира шефът на ВМА ген. Стоян Тонев. - Просто се наложи да му се направи една корекция. Много е дисциплиниран, слуша и изпълнява. Най-вероятно в петък ще го пуснем вкъщи. Има проблеми не само с краката. В случая няма нищо тревожно, касае се за хронични болежки."

Реклама

70-годишният ветеран изглеждал в типичното добро настроение и не пропускал всяка възможност да се пошегува със сестрите. Единственото неудобство за него било, че не можел да пуши любимите си пури в болничното заведение.

Новината за влизането в болница беше потвърдена от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Тя обясни защо Радев не дойде на връчването на журналистическата награда "Людмил Неделчев".

"Боян Радев също щеше да е тук, но снощи влезе в болница и затова сега ви изпраща поздравленията си чрез мен", каза Стефка Костадинова.

За проблемите с краката разказа и самият Боян Радев. Той обясни наскоро, че единствените здравословни проблеми са свързани именно с долните крайници. Известно време колекционерът на картини ходел на процедури.

При предишното постъпване на Боян Радев във ВМА на 14 януари заедно с него имаше цяла плеяда от известни българи в същата болница. В стая до неговата бе композиторът на хитове от близкото минало Тончо Русев. Съседи им бяха естрадната звезда Развигор Попов, фолкизпълнителката Джоана и телевизионният водещ и театрален критик проф. Юлиан Вучков. Всичките те били приети по спешност с гастроентерологични проблеми или наложителни операции.

Радев се появи за последно на публично събитие по време на церемонията ДСпортист на годинатаУ в края на декември. Той изгледа шоуто в зала 1 на НДК в компанията на Станка Златева. Двамата се забавляваха до момента, в който най-добрата българска боркиня беше обявена, че остава на трето място. Преди нея в класацията бяха боксьорите братя Пулеви. Тогава тя демонстративно отказа да се качи на сцената.
Боян Радев отсега обмисля как да отпразнува 71-вия си рожден ден, който е след няколко седмици. Ветеранът няма да повтори прекрасното тържество от 25 февруари миналата година, когато отбеляза юбилей, а най-вероятно ще събере само най-близките си.

Реклама
Реклама
Реклама