Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1760173 www.bgdnes.bg

Издирват замесени за смъртта на Галя в Мексико

Мексиканските власти издирват няколко лица, които трябва да бъдат разпитани по случая с 25-годишната Галина Чанева, която загина мистериозно в Мексико. Девойката бе намерена мъртва след смъртоносен полет от 19-ия етаж на 5-звезден хотел в елитния курорт Канкун на 2 април 2011 година. Местните власти все още не отхвърлят възможността девойката да е била бутната или целенасочено убита, въпреки че първоначално се съобщи, че момичето се е самоубило. Още тогава близките на Галина Чанева заявиха категорично, че някой е очистил Галя. Причината да смятат това е, че девойката е загинала в първия си ден от почивката, на която заминала тайно от семейството си.
"Никой няма да отиде на другия край на света, за да се самоубие. Познавам много добре Галя, тя винаги е била усмихната и намираше решение за всеки проблем. Би се примирила с всичко, но би останала жива", категорични са близките. 
 

 
В България се води паралелно разследване, в рамките на което са разпитани хората, с които е пътувало момичето. Мексиканските власти обаче все още не са изпратили всички документи и материали, които са събрали за 2-те години разследване на тяхна територия. Напротив - те изпратили само част от документите, като отказвали да дадат пълната информация. В момента още търсели определени лица, които са установени и има какво да разкажат за фаталния купон, на който е била Галина във вечерта на смъртта й.
 

 
До момента обаче нямало доказателства за повдигане на обвинение. 
Междувременно близките на Галина се опасяват, че случаят ще бъде потулен. Те са категорични, че има нещо гнило в смъртта на момичето, тъй като вечерта преди инцидента Галина е писала съобщение на баща си, че е на работа. Те не са знаели, че тя ще пътува до далечната страна, и нямат информация с кого и защо е заминала Галина. 
В началото на разследването бе замесено името и на мексикански политик от Партията на зелените - Хорхе Емилио Гонзалес. В тамошните медии упорито се твърдеше, че Галина е купонясвала с него в апартамент в хотел ДЕмералдУ и че във въпросната вечер той също е бил там. Зеленото момче, както е прякорът на Гонзалес, категорично отрече тази инфомрация 
 
 
 

Трима души на терасата 

Според показанията на Гергана, приятелката на Галина, която е била с нея в Мексико, на терасата е имало още трима души. Очевидката разказва, че приятелката й решила внезапно да скочи от терасата на хотела.
"Щях за малко да падна и аз, беше ужасно, някъде около час се опитвах да я разубедя, но накрая тя скочиУ, разказва след инцидента Гергана. Галя Чанева е кремирана в разрез с всички процедурни изисквания. Бързината, с която е изгорено тялото, дава повод за съмнения дали по този начин не се е целяло унищожаване на доказателства. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама