Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1760733 www.bgdnes.bg

Менте-професор се оказа педофил

Бисерка БОРИСОВА

Рецидивистът Божидар Попов, лежал няколко пъти в затвора в София и осъждан за педофилия, се представя за професор - спасител на света.
Това стана ясно от думите на бившия зам.-директор по стопанската част на Софийския затвор Людмил Цанев. През последната година т.нар професор Попов обикаля родните медии, както и повечето държавни институции и прави подписка след подписка.

Твърди, че е изобретил революционна програма "Новаторство в областта на организацията на труда и управлението на националното стопанство" (НООТУНС), а икономическият ефект от нея щял да е за над 73 млрд. долара. Меракът на представящия се като професор мъж е формулата му за спасение на България да бъде представена по БНТ. Именно с тази цел той събира подписи сред журналисти, политици, общественици. Странно или не, но сред подписалите се е дори лидерът на БСП и Партията на европейските социалисти, както и бивш премиер Сергей Станишев, научи "България Днес".  
Попов твърди, че е роден през 1945 г. в Силистра, юрист и икономист по образование.

Реклама

По майчина линия произхождал от рода на Иларион Макариополски и Стоян Михайловски, а по бащина бил трето поколение юрист. В кои университети се е дипломирал обаче така и не става ясно. "България Днес" се опита да поговори с него и да изясни това, но т.нар. професор не вдигаше мобилния си телефон. Разговаряли с него споделиха, че така и не успели да получат отговори на тези въпроси, въпреки че Попов разнасял "някакви дипломи".
Според бившия зам.-директор по стопанската част на Софийския затвор Людмил Цанев Божидар Попов не е никакъв професор, а бивш затворник.

"През 2004-2006 г. лицето Божидар Попов изтърпяваше наказание "лишаване от свобода" в Софийския затвор. Бе осъден за педофилия, преди това имаше още 2-3 присъди. През 2005 г. бе насочен за лечение в СБАЛ "Свети Наум" и му беше поставена диагноза "кверулантна психопатия". Това означава постоянно писане на писма и сигнали до всевъзможни инстанции, в които човек внушава, че е гений и ще спаси България и света", разказва Людмил Цанев. Той самият има няколко писма от Попов по времето, в което "професорът" е лежал в Софийския затвор.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама