Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17666565 www.bgdnes.bg

ЗА ПРИМЕР! Сутрин Сава е учител, следобед - парамедик, вечер певец

*След като губи баща си 

*Емоционалният мъж разпуска с музика, търсят го денонощно

Сутрин учител, следобед парамедик, а понякога и певец вечер! Това е всекидневието на еленчанина Сава Матеев. 37-годишният мъж става всяка сутрин в ранни зори, за да пропътува 120 км до село Батак, където го чакат неговите ученици по музика. След като бие последният звънец, се качва отново в колата, за да пропътува същото разстояние и да се отдаде на грижи към обитателите на дома за хора с увреждания в Елена.

"Бях се устроил в Павликени, за да съм по-близо до училището. В рамките на две седмици майка ми и баща ми получиха инсулт и като единствено дете се наложи да се прибера обратно в Елена", споделя пред "България Днес" Матеев, който миналата година грабва и приза "Учител на годината".

Реклама

Баща му повтаря мозъчния удар и Сава се отдава изцяло на грижите за него. За нещастие, не след дълго родителят му си отива в ръцете му и Сава е съкрушен. Именно тогава намира кураж и изкарва тригодишен курс за парамедик в Благоевградския колеж по икономика и мениджмънт. Практическите занятия кара в Центъра за спешна помощ във Велико Търново, за да натрупа умения и знания в реална работна среда. Така Матеев се влюбва в професията и след дипломиране е твърдо решен да продължи да я практикува. Засега Сава е единственият парамедик в община Елена.

"Всички ме познават и ми звънят денонощно. Случва се дори сутрин, преди да тръгна към училище, да мина през някой пациент, за да му взема кръв. Практикувам професиите си със сърце и желание. Малко по-емоционален съм и понякога изживявам нещата по-тежко", допълва борбеният мъж.

За да излее емоцията си, в петък и събота вечер Матеев ходи в няколко заведения в Елена да пее на хората. Споделя, че така разпуска и се занимава с това, което му е на сърце. Колкото до времето, казва, че винаги намира такова за всичко. Около Великден дори е подарил екскурзия в чужбина на майка си и ще успее да се наслади на няколко почивни дни с нея, за да се зареди напълно. Браво!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама