Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18023683 www.bgdnes.bg

Националка рита топка с абитуриентска рокля

Йоана влезе в историята с гол

Станкова тренира с балната дреха и футболни бутонки

Националка по футбол на България рита топка дори и на абитуриентския си бал. 18-годишната Йоана Станкова изобщо не се притеснява, че е по бална рокля. Тя нахлузи футболни бутонки и отиде да си направи тренировка на игрището, докато съучениците й се возеха на лъскави коли. Разбира се, целта беше специална фотосесия за футболистката абитуриентка.

Йоана завършва гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски" в Бургас. Дори когато връстниците й броят до 12, хубавицата мисли само за футбол. Станкова вече записа името си в историята на женския футбол. Макар и толкова млада, тя стана автор на първия гол за България в женската Лига на нациите. През изминалата есен "лъвиците" удариха Северна Македония като гост с 1:0 в новия група C5 на новосформирания турнир.

Реклама

Станкова е футболистка на италианския тим "Сасуоло" и вече дебютира в Серия "А" на дамския шампионат. 

"Започнаха да ми пишат доста хора, не само от България, а и от чужбина. Искат да се свържат с мен, разбира се, от положителна гледна точка. Целта ми е да играя футбол на професионално ниво, независимо в коя държава. Надявам се да се класираме за европейско и световно първенство с националния отбор на България", разкрива целите си Йоана. 

Бургазлийката не крие, че е луда фенка на "Барселона" и голямата й мечта е да заиграе там един ден. Логично неин идол е и легендата на клуба Лионел Меси. "Харесва ми колко е хладнокръвен и спокоен по време на мач и много харесвам играта му", прехласва се защитничката.

Любопитно е, че още като малка тя става капитан на шампионския момчешки отбор в своята школа "Звездичка". Това е абсолютен прецедент в родния футбол.

За момента Станкова все още няма сериозна половинка до себе си и търси любовта. 

Четете още

"Лъвиците" се събират за баража

"Лъвиците" се събират за баража

Чалга, уиски и салфетки за футболните ни националки след 2:2 със Северна Македония (Снимки)

Чалга, уиски и салфетки за футболните ни националки след 2:2 със Северна Македония (Снимки)

Реклама
Реклама
Реклама