Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1810243 www.bgdnes.bg

Изхвърлиха Джиджи от финансовото министерство

Прословутото куче Джиджи на прословутата съветничка на Дянков Ирина Велкова е било натирено от Министерството на финансите, където се подвизаваше доскоро. Животното си е заминало скоропостижно заедно със собственичката си.


Любимата съветничка на вицепремиера в оставка Симеон Дянков Ирина Велкова е подала молба за напускане веднага след депозиране на оставката му.
Това разказаха за "България Днес" от Министерството на финансите. Велкова, която бе спрягана за нещо повече от началник на кабинета на вицепремиера, си тръгнала от поста си заедно с него, след като станало ясно, че премиерът Бойко Борисов маха финансист номер едно.

Реклама

С Велкова от сградата на министерството си заминало и прославилото се чихуахуа Джиджи. Кученцето бе общ любимец на съветничката и Дянков и често джафкало из коридорите на ведомството, с което дразнело всички останали служители.
"Велкова не е на щат при нас, а е на щат в Министерския съвет. Най-вероятно кариерата й ще приключи окончателно, щом президентът Росен Плевнелиев издаде указа за прекратяване мандата на правителството.

Кучето от няколко седмици никой не го е виждал, а преди доста често се мяркаше това животно", издадоха пред "България Днес" възмутени колеги на Велкова.
Повечето от тях коментират, че министерската съветничка си е тръгнала засрамена, тъй като, докато Дянков бе на върха, тя колела и бесела в министерството. За капак пък непрекъснато мъкнела със себе си миниатюрното четириного Джиджи, което редовно поднасяла пред смаяния екип на Дянков да го целува с култовата реплика "Мони, цункай Джиджи".

Животинката обаче се оказа неслучайна, установи проверка на вестника. Из интернет любителите кулинари могат да си приготвят салата ДДжиджиУ с автор Ирина Велкова, ако, разбира се, разполагат с шунка, царевица и моцарела. Из кулоарите на финансовото министерство обаче се говори, че авторката на салатата е само адашка на прословутата съветничка. Зли езици допълват още, че от седмици наред за Дянков и Велкова не се е чувало нищо и току-виж те отново щели да бъдат засечени да прекарват заедно времето си с кученцето Джиджи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама