Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18110761 www.bgdnes.bg

Маргарита Хранова: Стойте си вкъщи в жегата!

Пийте повече течности, за да не ви става зле, съветва Латинка Петрова 

"В големите горещини, които предстоят, е по-добре да си стоим вкъщи - на хладно. Аз в никакъв случай няма да излизам."

Това категорично заяви пред "България Днес" певицата Маргарита Хранова по повод рекордно високите температури, които се очаква да чукнат термометрите днес.

Реклама

"Не обичам прекалено топлото време. Имали сме концерти, на които е било много горещо, и съчетано с напрежението съм се чувствала доста неприятно. Но все пак сме професионалисти и трябва да си вършим работата", допълни естрадната легенда.

Опасни горещини се очакват в днешния и следващите няколко дни. Според синоптици идващите седмици ще става все по-топло, а температурите това лято ще са по-високи от обичайните.

"В петък ще бъде турбо слънце с турбо жега. В събота и неделя ще е топло", заяви още преди дни синоптикът Георги Рачев.

Почивните дни около изборите ще са слънчеви и горещи. В събота все пак ще има по-опасни гръмотевични процеси, но те ще са на изолирани места в Южна и Източна България. В неделя смущения не се очакват.

Температурите ще се повишават и още около средата на седмицата дневните стойности ще достигат 35-40 градуса в обичайно горещите точки в страната.

"Между 12 и 16 часа не трябва да сме навън! Самата аз излизам до магазина, до аптеката и на разходка или преди 11 ч., или след 16 часа, когато се смята, че е по-безопасно времето", сподели всекидневието си в жегата актрисата Латинка Петрова.

Реклама

Любимата актриса на поколения българи обича лятото, плажа, морето и слънцето, но въпреки това внимава с високите градуси и винаги търси начини, с които да се предпазва.

"През последните 5-6 години температурите се повишиха много спрямо преди. За да не ми става зле, непрекъснато пия вода - по 2 литра на ден. Трябва да се приемат повече течности през лятото", даде съвет на читателите на "България Днес" Петрова.

На подобно мнение е и певицата Мими Иванова, която също призовава да се хидратираме, а с климатика много да се внимава.

"Хората малко нямаме угодия. Като е студено, се оплакваме, като е топло, пак сме недоволни. Аз се радвам на всеки сезон стига да не се случват някакви природни бедствия. Жегата не ме плаши, но въпреки това ще се съобразя и ще върша по-малко работа навън", каза пред вестника Иванова.

Актьорът Васил Михайлов също коментира затоплянето и изтъкна, че не го възприема за нещо толкова сериозно.

"Вече съм възрастен човек - на 86 години. Имам по-големи проблеми от това дали ще е жега навън", категорично заяви великият актьор.

Четете още

Маргарита Хранова изпрати внук абитуриент

Маргарита Хранова изпрати внук абитуриент

Марги Хранова разкри как се е съхранила през годините

Марги Хранова разкри как се е съхранила през годините

Реклама
Реклама
Реклама