Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18209433 www.bgdnes.bg

БЕЗПОЩАДЕН! Жоро Игнатов осъди "Софийска вода"

Не съм за парите, когато не защитаваме правата си, губим достойнството си, категоричен е водещият

Адвокат Жоро Игнатов е непримирим към всякакви неправди не само в предаването, което прави - "Съдебен спор", но и в живота си. Само преди дни той се похвали, че е осъдил монополиста "Софийска вода" заради скъпи и неефективни водомери.

Реклама

"Закупих от "Софийска вода" АД четири скъпи водомера с дистанционен отчет, които бяха монтирани от служители на дружеството. Вместо коректно отчитане на водомерите започна съществено разминаване в показанията. Поетът Яворов е написал по-малко любовни писма, отколкото аз жалби до "Софийска вода". Принудих се да се откажа от дистанционното отчитане на водомерите и да заведа дело.

С влязло в сила решение "Софийска вода" АД е осъдено да ми заплати сумата от 500 лева - представляваща обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат на допуснатото от тяхна страна неизпълнение по договор за доставка на вода и предоставяне на ВиК услуги. Това е прецедент в съдебната практика", казва топрепортерът на Нова тв.

Игнатов е категоричен, че действията му не са провокация с цел да спечели от ситуацията.

"Е как, естествено, че не го направих за парите. Убеден съм, че когато не защитаваме правата си, губим достойнството си", смята адвокатът и се шегува: "В тази ситуация ще посъветвам приятелите си, ако мразят някого, да го посъветват да си сложи водомери с дистанционен отчет от "Софийска вода".

Ководещият в "Съдебен спор" се надява това, което е направил, да е пример за хората, че не трябва да си оставят "магарето в калта".

"Говорим почти всеки ден за будна гражданска позиция и защитени потребителски права, това е начинът. А не само да се оплакваме", смята адвокат Игнатов.

И допълни, че е чувал всякакви вицове за водомери, но е запомнил истинска случка, която прилича на виц:

"Сетих се за легендарната тъща Катя, която ми се беше обадила с думите: "Джоро, искам да съдя тоя, дето ходи по водата". Помислих, че визира Господ, а то се оказа инкасаторът", смее се защитникът на гражданските права.

От "Софийска вода" не пожелаха да коментират случката.

Реклама
Реклама
Реклама